Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 4 octombrie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Sfârşit de septembrie cu maxime de 27 grade Celsius

Publicat

toamna Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru peritada 21 septembrie – 4 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, va fi mai caldă în ultima săptămână din septembrie. Va ploua mai mult în acest weekend.

În Transilvania, vremea se va încălzi treptat la începutul intervalului, devenind caldă în perioada 23 – 24 septembrie, când vor fi maxime, în medie regională, cuprinse între 25 şi 27 de grade.

Apoi, valorile termice diurne vor scădea, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni vor ajunge la 18-20 de grade, apropiate de cele normale pentru sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie.

Temperaturile minime vor scădea de la o zi la alta, de la valori medii de 12-14 grade, înregistrate în primele zile, până la 7-8 grade la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în fiecare zi, dar în 24, 25 şi 29 septembrie cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

La munte, în primele trei zile, valorile maxime de temperatură vor fi în creştere şi vor caracteriza o vreme caldă, îndeosebi în 23 septembrie, când vor ajunge la medii de 18-19 de grade.

Apoi vremea se va răci treptat, iar din 26 septembrie şi până la sfârşitul intervalului, se vor înregistra temperaturi diurne, în medie, de 14-16 de grade, apropiate de cele normale în această perioadă.

Minimele nocturne vor avea variaţii semnificative în primele zile, apoi tendinţa va fi de scădere treptată de la 10 la 4 grade.

Va ploua zilnic, dar cu precădere în 21 septembrie, precum şi în intervalul 24–29 septembrie, atunci când se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax