Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 5 aprilie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Când va fi mai frig și când va ploua

Publicat

meteo vremea nori soare 1 Administraţia Naţională de Meteorologie transmite condiţiile de vreme în perioada 23 martie – 5 aprilie, în regiunile ţării. În Transilvania, vremea va fi mai caldă până pe 27 martie, temperaturile maxime fiind de 17 – 18 grade. Ulterior temperaturile scad, media fiind apropiată de cea a perioadei, cu minime cuprinse între 0 și 2 grade. Între 25 – 31 martie sunt așteptate precipitații pe arii extinse. Situaţia este similară la munte, unde în perioada ploioasă sunt preconizate precipitații mixte.

În Transilvania, până pe 27 martie temperatura aerului va fi în creştere, de la maxime, în medie, de 10 – 12 grade, până la 17 – 18 grade, vremea devenind caldă.

Minimele termice vor fi în creștere, de la valori, în medie, de -2 și -1 grad, până la 4 – 6 grade. După data de 27 martie, temperatura aerului va fi în scădere, până la valori apropiate de cele normale ale perioadei. Maximele vor fi, în medie, de 10 – 12 grade, iar media minimelor va fi de 0 – 2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată după 25 martie, iar în jurul datelor de 27,28 și 31 martie, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse.

La munte, în primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în creștere, de la medii ale maximelor în jurul valorii de 4 grade, până la 8 – 9 grade în data de 26 martie. Apoi va exista o scădere ușoară și treptată, până la valori normale pentru această perioadă, maximele urmând a fi, în medie, de 5 – 6 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media acestora va fi de -5 și -2 grade. Doar în intervalul 26 – 28 martie, media minimelor va fi usor pozitivă, de 1 – 2 grade.

Până pe 25 martie, vremea va fi predominant frumoasă. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată, iar în jurul datelor de 27, 28 și 31 martie acestea se vor semnala pe arii mai extinse.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax