Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 6 decembrie. Nopți geroase, apoi ușor mai cald. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni în regiuni din țară. În Transilvania, vremea se încălzește ușor în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie.

În Transilvania, prima parte a perioadei de referinţă va fi caracterizată de o vreme rece în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu medii ale temperaturilor minime de -8…-4 grade şi ger în zonele depresionare din estul regiunii, unde se vor înregistra valori sub -10 grade.

Maximele vor oscila între 0-2 grade în zonele joase unde ceaţa va persista şi 7-9 grade în cele de relief mai înalt.

Între 29 noiembrie şi 2 decembrie se va resimţi o încălzire a vremii ce se va concretiza prin medii de temperatură de 7-12 grade ziua şi -2…2 grade noaptea (cu valori uşor mai mici în depresiunile perimontane şi intramontane). Estimările indică pentru ultimele zile din interval un regim termic în jurul celui specific la începutul lunii decembrie.

În prima parte a intervalului, regimul pluviometric va fi deficitar, în jurul datei de 30 noiembrie local vor fi ploi slabe, apoi temporar vor fi condiţii pentru precipitaţii.

La munte, temperaturile maxime se vor menține în general pozitive în toată perioada celor două săptămâni, cu o medie cuprinsă între 0 și 7 grade, valorile mai mari fiind de așteptat în intervalul 26-28 noiembrie.

Nopțile însă vor fi reci, cu o medie a minimelor termice de -5…-3 grade, ușor mai ridicată, dar tot sub pragul de îngheț, în intervalul 26 noiembrie – 1 decembrie.

Până pe 28 noiembrie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, dar în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie aria precipitațiilor în general slabe va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar ulterior acestea vor avea un caracter temporar și o mai mică extindere.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax