Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 6 octombrie. Temperaturi maxime și precipitații. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

toamna

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme valabilă până în 6 octombrie, în regiuni din țară. În Transilvania, în următoarele două săptămâni vor fi temperaturi maxime de până la 21 de grade, media regională. Sunt așteptate ploi abundente în perioada 26-27 septembrie.

În Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului celor două săptămâni, valorile termice diurne vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime de  18-21 de grade, în medie regională.

Minimele nocturne vor fi, în special în prima săptămână, mult mai ridicate decât în intervalul ce s-a încheiat, local peste cele climatologic specifice, cu 8-12 grade, mediat regional.

Pentru perioada 29 septembrie – 2 octombrie este estimată o creștere a temperaturilor diurne, ce pot fi chiar și peste norma perioadei, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra valori apropiate de normal. Ulterior acestui interval de timp, se estimează o ușoară răcire a vremii.

Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi relativ ridicată, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ, doar pentru perioada 26-27 septembrie fiind posibile și cantități de apă mai însemnate.

La munte, regimul termic nu va avea variații semnificative pe parcursul primei săptămâni de prognoză și va fi apropiat de cel normal în această perioadă din an; ziua vor fi valori de 8-15 grade, iar pe parcursul nopților temperaturi ușor negative vor fi doar la altitudini de peste 2000 m.

După ușoara încălzire din perioada 29 septembrie – 1 octombrie, sunt estimate temperaturi în scădere către finalul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referință, dar cu precădere în perioada 24-27 septembrie și în jurul datei de 30 septembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax