Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 7 iunie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Când scăpăm de ploi

Publicat

soare printre nori Administraţia Naţională de Meteorologie transmite condiţiile de vreme pentru intervalul 25 mai – 7 iunie, în regiuni ale ţării. În Transilvania, cel mai frig va fi în 28 mai, când temperaturile scad la valori de 15 grade. Se mai încălzeşte până pe 2 iunie, însă doar până la 24 grade Celsius. Până pe 27 mai, mai plouă pe arii extinse.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, temperaturile diurne vor scădea treptat şi vor ajunge la o medie în jurul valorii de 15 grade, în data de 28 mai, caracterizând o vreme răcoroasă. Din 29 mai până pe 2 iunie, maximele termice vor creşte spre medii regionale de 23-24 de grade, valori care se vor menţine până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 10 şi 12 grade şi doar în nopţile din perioada 28 – 31 mai se vor situa la medii de 7-8 grade Celsius.

Până pe 27 mai, pe arii extinse, vor fi averse, local însemnate cantitativ, însoţite şi de fenomene de instabilitate atmosferică. Ploi în general slabe vor mai apărea, trecător, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

La munte, până în data de 28 mai, tendinţa temperaturii aerului va fi de scădere, astfel că vremea va deveni uşor mai rece decât în mod obişnuit, cu maxime, în medie regională, de 8-10 grade şi minime ce se vor situa în jurul valorii de 3 grade Celsius. După această dată încălzirea va fi treptată, astfel că în a doua săptămână a intervalului de prognoză, se va reveni la maxime, în medie, de 16-17 grade şi minime de 7-8 grade, caracterizând un regim termic normal pentru sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie.

Averse importante cantitativ, ce vor avea şi caracter torenţial vor fi în perioada 25 – 27 mai. La finalul primei săptămâni vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, însă după data de 1 iunie, sunt aşteptate ploi sub formă de aversă şi descărcări electrice mai ales în timpul după-amiezelor.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax