Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 9 aprilie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

primavara

vreme-soare-primavara Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, în perioada 27 martie – 9 aprilie. În primele zile din interval, vremea se încălzește în Transilvania, iar media temperaturilor maxime va fi de 18-19 grade Celsius. Sunt posibile ploi în jurul datei de 30 martie și în intervalul 3-9 aprilie.

În Transilvania, în primele zile, vremea se va încălzi, ajungând mai caldă decât în mod normal, în data de 29 martie, când media temperaturilor maxime va fi de 18 – 19 grade. Ulterior unei răciri de scurtă durată, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 13 și 17 grade. Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie de -2 grade în prima noapte, până la 3 – 4 grade în jurul datei de 30 martie. Apoi, media acestora va oscila între -1 și 4 grade, fapt ce semnifică și pentru regimul termic nocturn o situație apropiată de cea normală în prima decadă a lunii aprilie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în data de 30 martie și din nou, temporar, în intervalul 3-9 aprilie.

La munte, până în data de 29 martie, vremea se va încălzi, asfel încât media maximelor termice va ajunge la valori în jurul a 10 grade. Zilele de 30 și 31 martie vor fi mai reci, dar ulterior media temperaturilor maxime se va încadra în limite apropiate de cele normale ale primei decade a lunii aprilie, respectiv între 6 și 8 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 și 2 grade, exceptând noaptea de 27 spre 28 martie precum și intervalul 30 martie – 1 aprilie, când această medie va fi de -4 … -3 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare va fi mai ridicată în data de 30 martie și din nou în unele zile ale intervalului 3-8 aprilie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax