Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până la finalul lunii martie. Variații mari de temperatură și câteva ploi și ninsori

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni în regiuni din țară. Temperaturile sunt în creștere în această săptămână, în Transilvania și vor scădea din nou din 23 martie.

În județul Alba, la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor urca până la valori de 18-19 grade Celsius, iar după 23 martie vor scădea la 8-9 grade. Sunt posibile ploi și ninsori în perioada 22-23 martie și 26-27 martie.

În Transilvania, între 16 și 21 martie vremea se va încălzi, iar temperaturile diurne vor crește de la 8 până la 14-15 grade, în medie regională. Ulterior va avea loc o răcire semnificativă, astfel încât pe 23 martie media temperaturilor maxime va fi de 3 grade, iar apoi valorile termice vor crește ușor de la o zi la alta, urmând să atingă o valoare medie de 10 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză.

Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în creștere de la -8 grade la începutul primei săptămâni, până la 2 grade pe 21 martie, apoi în scădere spre -8 grade pe 23 martie, după care media temperaturilor minime va crește treptat, spre -2 grade la finalul intervalul de prognoză.

Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 20 martie, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ, exceptând zilele de 21 și 22 martie, când pot fi mai însemnate.

La munte, media temperaturilor maxime va fi în creștere până în data de 20 martie, de la valori în jurul a 2 grade, la 6-7 grade. Apoi, până pe 23 martie, vremea se va răci, iar media maximelor va fi negativă și se va situa în jurul a -4 grade. După această dată, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară și în ultima zi a intervalului se vor înregistra maxime, în medie, de 1-2 grade. Valorile nocturne vor avea același parcurs și astfel, până în data de 21 martie acestea vor crește de la valori medii de -10…-9 grade, la -2…-1 grad.

Până în 24 martie se va înregistra o scădere a mediilor nocturne spre -10 grade. Apoi, treptat, valorile minime vor crește din nou până la sfârșitul intervalului, când se vor înregistra, în medie, -7…-6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 21-24 martie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi prezente cu totul izolat și trecător, cu probabilitate mai mare în a doua jumătate a intervalului de prognoză.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate