Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până la începutul școlii. Temperaturile scad, vin ploile. Prognoza meteo pe 2 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prezintă prognoza de vreme în următoarele două săptămâni, pentru regiuni din țară. În Transilvania, vremea se răcește și vin ploi.

În Transilvania, vremea se va răci treptat pe aproape tot parcursul intervalului. La început, procesul va fi semnificativ, când mediile maximelor vor porni de la 32 de grade și vor ajunge la 24 de grade, apoi se va ameliora puțin, spre valori de 28 de grade în 7 septembrie și va continua să scadă ușor, spre 23 de grade în 10 și 11 septembrie.

Regimul termic nocturn va urma în mare parte același traseu, de răcire treptată, doar cu foarte mici variații, astfel că minimele mediate vor debuta cu valori de 16 grade și vor coborî până spre 10 grade.

Ploile își vor face apariția în special sub formă de aversă, pe fondul unui grad de instabilitate atmosferică mai accentuată în intevalul 2 – 5 septembrie, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

În Dobrogea și pe litoral, vremea va fi în general frumoasă, dar se va răci treptat pe aproape tot parcursul intervalului. Mediile maximelor se vor situa între 30 și 26 de grade, cu cea mai rece zi în 10 septembrie când vor fi de 24 de grade. Regimul termic nocturn va avea doar ușoare variații în perioada 31 august – 8 septembrie, cu medii de 18…20 de grade, apoi va marca o scădere, spre valori mediate regional de 16 grade.

Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată se vor semnala în 4 și 5 septembrie și probabil din nou în 11 și 12 septembrie.

La munte, vremea se va răci semnificativ în intervalul 31 august – 2 septembrie când mediile maximelor vor coborî de la 14 spre 10 grade. Ulterior nu vor mai fi variații semnificative, mediile regionale se vor situa între 15 și 18 grade. Minimele vor marca în aceeași măsură o scădere treptată și aproape continuă, cu cele mai calde nopți în 31 august și 1 septembrie, la temperaturi de 14 grade și cele mai reci în 10, 11 septembrie, minimele mediate la valori de 6 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată pe aproape întreg parcursul intervalului, însă între 1 și 6 septembrie aversele pot fi mai însemnate cantitativ.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax