Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până la sfârşitul lunii mai. Când sunt aşteptate furtuni. PROGNOZA meteo pe două săptămâni

Publicat

furtuna alba

furtuna alba Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 18-31 mai, în regiunile din ţară. În Transilvania, vor fi temperaturi de vară în primele zile din acest interval şi mai scad în jurul datei de 24 mai, până la 23 de grade. De săptămâna viitoare, va ploua aproape în fiecare zi, fiind aşteptate şi descărcări electrice.

În Transilvania, în prima săptămână, cele mai ridicate medii regionale ale temperaturilor maxime, de 27 de grade, se vor înregistra în intervalul 19 – 21 mai, perioadă în care nici minimele nocturne nu vor scadea, în medie, sub 12 grade.

Ulterior, regimul termic va marca o scădere, ajungându-se pe 24 mai, la medii ale valorilor maxime de aproximativ 23 grade si minime de 10 grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru a treia decadă a lunii mai.

În timpul celei de-a doua saptamâni, pe fondul unor mici variaţii de la o zi la alta, vremea va rămâne apropiată de normalul termic al perioadei, cu maxime, în medie, de 23-25 de grade si minime de 10-11 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare începând cu data de 23 mai, când acestea se vor semnala aproape zilnic, vor fi însoţite şi de descărcări electrice, iar între 26 şi 28 mai, izolat, cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

La munte, pe fondul unor mici variaţii ale regimului termic de la o zi la alta, întreg intervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme apropiată de normalul termic pentru a doua jumătate a lunii mai.

Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime cuprinse între 16 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori între 19 şi 21 mai şi, din nou, spre sfârşitul celor două saptamâni. Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 6 si 8 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor şi descărcărilor electrice va fi mai mare în cursul după-amiezelor, în intervalul 22 – 30 mai, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 24-25 mai şi din nou între 27 şi 30 mai, când izolat se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax