Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte pe două săptămâni, până în 15 aprilie. Temperaturi maxime și precipitații

Publicat

cetatea alba carolina drona

În Transilvania, temperaturile vor crește în următoarele zile până la o medie de 21 de grade Celsius. Local vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zilele de 2, 5 și 6 aprilie, precum și după data de 12 aprilie, relevă prognoza pentru perioada 2 – 15 aprilie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, media valorilor termice diurne va crește accentuat, de la 8 grade în prima zi de prognoză, până la 21 de grade în zilele de 4 și de 5 aprilie. După această dată, maximele termice vor avea ușoare variații, iar media lor se va situa, în general, între 17 și 19 grade. Cea mai rece dimineață va fi cea de 3 aprilie, când media temperaturilor minime va coborî sub pragul de îngheț și va atinge -2 grade. Cea mai caldă dimineață va fi în 6 aprilie când, în medie, temperaturile nocturne vor ajunge la 6 grade. După data de 7 aprilie și până la finalul intervalului de prognoză, minimele termice se vor situa în medie, în general, între 2 și 4 grade.

Local vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zilele de 2, 5 și 6 aprilie, precum și după data de 12 aprilie.

La munte, vremea va fi rece în prima zi a intervalului de prognoză, când maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 0 grade. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, astfel încât până spre sfârșitul celei de a doua săptămâni media maximelor va fi cuprinsă între 8 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 4 și 5 aprilie, când se vor înregistra, în medie, 12 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori negative în prima noapte, în medie spre -6 … -5 grade, apoi acestea vor fi predonderent pozitive, mai ales între 4 și 6 aprilie.

Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în prima zi a intervalului, între 5 și 7 aprilie și din nou în intervalul 10-15 aprilie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax