Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte, pe două săptămâni. Prognoza până în 17 decembrie

Publicat

Meteorologii estimează în următoarele două săptămâni o vreme relativ normală pentru această perioadă, cu valori termice în mare parte pozitive pe timpul zilei, respectiv cu temperaturi nocturne de sub zero grade, în timp ce precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse, la nivel național, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 4 – 17 decembrie, publicată luni.

În Transilvania 

Intervalul de prognoză va debuta cu vreme rece, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților. În aceste condiții maximele se vor situa în jurul a -2…2 grade, iar minimele vor fi de -7…-3 grade, chiar mai coborâte în estul regiunii, spre -10…-8 grade. Din data de 6 decembrie valorile termice diurne vor înregistra o creștere treptată până în 9 decembrie, cu maxime în medie de 5…7 grade, iar până în 13 decembrie vor avea fluctuații puțin vizibile.

Ulterior, scăderea acestora va fi continuă, astfel încât vor ajunge la valori în jurul a 2…3 grade.
Până în data de 6 decembrie se vor semnala precipitații pe arii restrânse și slabe cantitativ, apoi aproape că vor lipsi din peisajul meteorologic până pe 9 decembrie când se vor extinde dinspre vestul regiunii și se vor semnala temporar aproape în fiecare zi.â

La Munte 

În primele trei zile de prognoză regimul termic diurn va fi în general normal pentru această perioadă, cu maxime de 4…7 grade, în schimb cel nocturn va fi ușor mai coborât, cu minime de -6…-2 grade. Următoarele zile se vor afla sub influența unei mase de aer cald, ce va determina valori termice mai ridicate, în medie 8…10 grade ziua și -2 … 2 grade noaptea.

Spre finalul intervalului se va resimți o ușoară răcire, până la medii de 8 grade maxim și 0 grade minim.

Precipitațiile se vor semnala în mod cu totul izolat în prima săptămână, dar probabilitatea apariției acestora va fi din ce în ce mai ridicată ulterior, când se vor semnala temporar, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ decât în intervalul anterior.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax