Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vremea în Transilvania şi la munte pe două săptămâni. Temperaturi de vară la mijloc de octombrie

Publicat

toamna Meteorologii prezintă prognoza meteo în regiuni din ţară, în intervalul 6 – 19 octombrie. În Transilvania, va fi frig în special în 7 octombrie, când sunt aşteptate şi ploi, după care se va încălzi treptat, până la 23 de grade Celsius.

În Transilvania, intervalul de prognoză va debuta cu zile răcoroase, cu precădere cea de marţi, 7 octombrie, când media regională va fi de 13-14 grade. Apoi, până în jurul datei de 16 octombrie, procesul de încălzire treptată va determina înregistrarea unor valori diurne mult mai ridicate decât cele climatologic specifice periodei, de la 20 la 23 de grade, cu o uşoară răcorire la sfârşitul intervalului.

Minimele nocturne vor fi în general apropiate sau chiar peste cele caracteristice perioadei din an, media regională fiind estimată la valori între 6 şi 9 grade. În zonele depresionare vor fi totusi valori mai modeste, în special la mijlocul primei săptămâni.

În jurul datei de 7 octombrie, ploile se vor semnala pe spaţii relativ extinse, apoi probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, exceptând zilele de 14-15 octombrie când sunt de aşteptat ploi slabe.

La munte, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, în special în zilele de 7 şi 8 octombrie, când media maximelor diurne va fi de 7-10 grade. Apoi, temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la o medie de 14 la 16 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. În privinţa regimului termic nocturn se remarcă aceeaşi tendinţăa de creştere uşoară şi treptată a temperaturilor către mijlocul lunii, de la o medie de 1-4 grade în primele zile spre valori de 6 la 9 grade. O răcorire a vremii este estimată şi pentru sfârşitul intervalului de prognoză.

Precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse în jurul datei de 7 octombrie, după care va urma o perioadă cu probabilitate redusă de precipitaţii, exceptând data de 14 octombrie când acestea se pot semnala local.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax