Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte pentru următoarele două săptămâni, până în 20 noiembrie. Frig, ploi şi ninsori. Când se mai încălzeşte

Publicat

toamna padureAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) transmite prognoza de vreme, valabilă pentru intervalul 7 – 20 noiembrie, în regiuni din ţară. Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, în următoarele zile, dar după 13 noiembrie se mai încălzeşte. La  munte va ninge, dar vor fi şi precipitaţii mixte.

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni, valorile termice vor scădea de la o zi la alta, astfel că vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 8 grade, iar cele minime între 0 și 4 grade, valori mai scăzute, preponderent negative, urmând a se înregistra în dimineţile de 11 şi 12 noiembrie.

Începând din 13 noiembrie, temperatura aerului va fi în creştere treptată, ajungând la valori uşor peste cele normale în a doua decadă de noiembrie. Astfel, sunt estimate maxime de 8-12 grade şi minime de 0-3 grade, în medie regională.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referinţă şi vor fi perioade în care vor fi posibile cantităţi de apă mai importante. Între 9 şi 11 noiembrie se vor semnala şi precipitaţii mixte.

La munte, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că în intervalul 9-12 noiembrie valorile termice se vor situa sub mediile climatologice, cu minime de -10, respectiv -5 grade şi maxime de -2 şi 3 grade. Pentru cea de-a doua săptămână se estimează o creştere treptată a temperaturilor ce vor deveni apropiate de cele normale pentru perioada din an.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată, cu precădere în prima săptămână, când local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. În perioada 9-11 noiembrie vor fi mai ales ninsori, iar în restul intervalului se vor semnala precipitaţii mixte.

sursa: meteoromania.ro

foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax