Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte: Temperaturi maxime şi precipitaţii în următoarele două săptămâni

Publicat

smurd

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 21 ianuarie – 3 februarie. În Transilvania, temperaturile vor varia de la maxime de zero grade Celsius la 8 grade Celsius şi sunt aşteptate în continuare ninsori şi lapoviţă.

În Transilvania, regimul mediu de temperatură va avea, până spre sfârșitul lunii ianuarie, fluctuații de la valori în jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 0-3 grade și minime -8 respectiv -2 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil în zilele de 23, 24 și 25 ianuarie când vor fi 3-7 grade ziua și -3 respectiv 0 grade noaptea, mediat regional. În ultimele două zile de ianuarie și primele zile ale lunii februarie este estimată înregistrarea unui ecart termic apropiat de cel caracteristic acestei perioade din an.

Probabilitatea pentru precipitații – mixte sau predominant ninsoare – va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, însă acestea vor fi în general slabe.

La munte, deși vor fi variații de la un interval la altul, valorile termice se vor situa – în cea mai mare parte a intervalului – în jurul celor normale acestei perioade din an (maxime -6 respectiv  -2 grade, minime -12 şi -7 grade), iar în perioada 23-25 ianuarie temperaturile se vor situa peste mediile climatologice (sunt de așteptat valori diurne ușor pozitive, iar nocturne în medie -8 şi -4 grade).

Probabilitatea pentru precipitații va ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 ianuarie, când vor predomina ninsorile, dar vor fi și precipitații mixte, local moderate și însemnate cantitativ.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax