Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în vacanţa de Paşti şi 1 Mai. Zile cu soare, nori şi ploi. Prognoza meteo până în ultima lună de primăvară

Publicat

zi-libera-picnic

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza lunară până în 6 mai. În minivacanţa de Paşti şi 1 Mai, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit, dar vor fi şi zile cu cer noros sau ploi.

La Alba Iulia, de Florii şi Paşti cerul va fi mai mult înnorat şi temperaturile maxime vor fi de 17-19 grade Celsius. În minivacanţa din perioada 26 aprilie – 1 Mai vor fi însă şi intervale cu mult soare, dar şi ploi. Din datele prezentate deocamdată de meteorologi va fi soare în Vinerea Mare şi  în a doua zi de Paşti, dar va ploua de 1 Mai.

Săptămâna 8 – 15 aprilie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice acestui interval, cu exceția regiunilor intracarpatice, unde acestea vor fi ușor mai ridicate.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 15 – 22 aprilie

Temperaturile medii estimate pentru această perioadă vor fi ușor mai coborâte decât cele normale ale intervalului, în cea mai mare parte a teritoriului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 22 – 29 aprilie

Temperatura medie va avea valori ușor peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor deficitar în sudul și estul teritoriului.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile estimate pentru această săptămână vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea estică a teritoriului.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax