Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea la început de iarnă 2022: câteva zile cu temperaturi de primăvară, ninsori puține. Prognoza meteo ANM până în 19 decembrie

Publicat

Vor fi câteva zile cu temperaturi de primăvară, în următoarele săptămâni. Dacă săptămâna viitoare va mai ploua sau ninge la munte, apoi precipitațiile vor fi puține.

Sunt anunțate maxime de până la 17 grade, săptămâna viitoare, în Banat. Și în celalalte zone ale țării va fi cald pentru această perioadă, mai ales în 22-23 noiembrie. Temperaturile se stabilizează la valori normale pentru sezon abia la mijlocul lunii decembrie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 19 decembrie.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 21-27 noiembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, estice și centrale.

  • Temperaturi: maxime între 5 și 17 grade Celsius (mai cald în 22-23 noiembrie, în Banat), minime între -3 și 8 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi în jurul datelor de 21, 24 și 27 noiembrie în Transilvania și sudul țării (posibile furtuni în 27 noiembrie, în nord); în Moldova, posibile ninsori, luni, 21 noiembrie

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.

  • Temperaturi: maxime între 5 și 15 grade Celsius (mai cald în 28-30 noiembrie, în Banat, sudul țării și al Transilvaniei), minime între -3 și 7 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi în 2 decembrie, în sudul țării

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 5-11 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile nord-vestice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

  • Temperaturi: maxime între 4 și 9 grade Celsius, minime între -4 și 3 grade (zonele joase)
  • Precipitații: –

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 12-19 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

  • Temperaturi: maxime între 1 și 8 grade Celsius (mai frig în 15-16 decembrie), minime între -6 și 2 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi, ploaie/burniță înghețată sau ninsori în 15-17 decembrie

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax