Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Vremea nemâniei”: Concert Tudor Gheorghe la Cugir, pe versurile poetului Grigore Vieru

Publicat

Cunoscutul artist Tudor Gheorghe va fi prezent la Cugir, în preajma Sărbătorii de Rusalii. În 2 iunie, acesta susţine un concert la Casa de Cultură a oraşului, începând cu ora 19.00.

Evenimentul face parte din turneul organizat de artist pentru promovarea albumului „Vremea Nemâniei”, în 20 de oraşe. Tudor Gheorghe va cânta acompaniat de Orchestra “Arkadia” din Chişinău (Republica Moldova), dirijată de Marius Hristescu.

„România se poate schimba într-un singur fel: întoarcerea la valorile esenţiale. A sosit vremea nemâniei„, spune artistul, într-o descriere a albumului. Concertul este un omagiu adus operei poetului basarabean Grigore Vieru, cu care Tudor Gheorghe a fost un prieten foarte bun.

Preţul biletelor este cuprins între 30 de lei şi 50 de lei, fiind puse în vânzare la Casa de Cultură a Oraşului Cugir.

Tudor Gheorghe s-a născut la data de 1 august 1945 în comuna Podari, judeţul Dolj.

A urmat cursurile Institutului de Teatru din Bucureşti, iar în 1966 s-a angajat la Teatrul Naţional din Craiova. A debutat pe scenă la 21 de ani, în rolul paznicului tânăr din opera „Cocoşul Negru”, de Victor Eftimiu.

În perioada comunistă, artistului i se interzice să concerteze un deceniu. În 1992, susţine primul concert numit „Cântece cu gura închisă”. După o pauză de 6 ani, revine pe scenă, în anul 1998, iar din 1999 a început seria de spectacole „Anotimpurile poeziei româneşti”, în colaborare cu dirijorul Marius Leonard Hristescu.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax