Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în România până de Crăciun: Iarna își face simțită prezența. Frig și precipitații abundente. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Publicat

vremea in romania pana de craciun

Vremea în România până de Crăciun: Iarna își face simțită prezența. Iarna își intră în drepturi încă din primele zile ale lunii decembrie. În următoarea perioadă se răcește semnificativ, ba chiar sunt prognozate temperaturi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.

Meteorologii anunță că, cel puțin până în 4 decembrie, va fi deosebit de frig și se vor înregistra precipitații abundente. În unele zone din țară precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte se va depune un strat de zăpadă.

Vezi și FOTO: Sezonul de schi la Domeniul Schiabil Șureanu se deschide miercuri, 29 noiembrie. Care este programul

Apoi, din a doua săptămână a lunii decembrie frigul se mai domolește. Însă rămân cantitățile de precipitații, care se anunță excedentare. Pentru perioada Crăciunului, meteorologii spun că vom avea valorilor termice în general apropiate de cele specifice pentru data din calendar, pe întreg teritoriul României.

VREMEA în Alba în weekend 24-26 noiembrie: Temperaturile scad de la o zi la alta, așa încât duminică vom avea temperaturi maxime de 1 – 2 grade Celsius. Duminică este posibil să avem parte și de prima fulguială din sezon. La munte sunt anunțate perioade cu ninsoare, lapoviţă şi ploaie îngheţată.

ANM a emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe patru săptămâni, în intervalul 27 noiembrie – 25 decembrie 2023.

Vremea în România până de Crăciun. Săptămâna 27 noiembrie – 04 decembrie 2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea nordică a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice, sud-estice și la munte.

Vremea în România până de Crăciun. Săptămâna 04 – 11 decembrie 2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice.

Vremea în România până de Crăciun. Săptămâna 11 – 18 decembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în România până de Crăciun. Săptămâna 18 – 25 decembrie 2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax