Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA până în 1 Decembrie în Transilvania. Vezi dacă ninge de Ziua Naţională în Alba Iulia

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă o estimare a condiţiilor meteo în perioada 18 noiembrie – 1 decembrie. În Transilvania, din 26 noiembrie ar putea fi înregistrate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi fulguieli. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Transilvania, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului în prima săptămână de prognoză, cu valorile cele mai ridicate între 20 şi 22 noiembrie, când sunt aşteptate temperaturi medii diurne în jurul a 14 grade şi nocturne de până la 4 grade.

În intervalul următor, vremea se va răci accentuat, astfel că, la sfârşitul lunii, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 2 grade, în timp ce minimele vor fi negative, de aproximativ -5, normale pentru această dată.

Zilnic sunt posibile precipitaţii slabe, la început sub formă de ploaie, iar din 26 noiembrie creşte probabilitatea pentru lapoviţe şi fulguieli, cu precădere în zona subcarpatică şi în depresiuni.

În zonele montane, În prima săptămână vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa în jurul a 6 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 0 grade. După 24 noiembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor scădea semnificativ, ajungând la valori medii de -2 grade, iar minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situându-se, în medie, în jurul valorii de -6 grade Celsius.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ploaie până în data de 25 noiembrie, după care vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. În intervalul 22 – 26 noiembrie va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Potrivit accuweather.com, în Alba Iulia, de 1 Decembrie va fi frig, cu temperaturi maxime de -2 grade Celsius şi minime, pe timpul nopţii, de -8 grade Celsius. În 2 decembrie sunt aşteptate precipitaţii sub formă de lapoviţă. De asemenea, condiţii de ninsoare amestecată cu ploaie vor fi şi în 27 noiembrie.

Citeşte şi VREMEA în ALBA în perioada 18-24 noiembrie.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax