Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 1 Iunie. Perioadele cu ploi și zilele mai calde. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Publicat

primavara

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni. În luna mai, vremea va fi mai rece în prima săptămână și vor fi ploi abundente. Apoi se mai încălzește și precipitațiile vor fi mai puține.

În județul Alba, temperaturile maxime ale lunii mai vor fi de 25-26 grade Celsius, iar intervalele cu ploi și furtuni sunt anunțate în jurul datelor de 5-6 mai, 10-16 mai, 18, 21, 23, 26 mai și 31 mai.

Săptămâna 4-10 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar, local în regiunie centrale, estice și sud-estice, iar în regiunile nord-vestice, vestice și sudvestice cantitățile, de apă vor fi deficitare.

Săptămâna 11-17 mai

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi în general deficitare, deficit ce va fi mai accentuat în zonele montane.

Săptămâna 18-24 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

Săptămâna 25 mai – 1 iunie

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât specifice acestui interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax