Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 10 august. Zilele cu temperaturi mai scăzute și perioadele cu ploi și furtuni. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Până în 26 iulie, vremea va fi mai răcoroasă decât în mod normal pentru această perioadă în jumătatea nordică a țării și ușor mai cald în sud și sud-est. Vor mai fi câteva zile cu ploi și furtuni, însă, în general, cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

În județul Alba, temperaturile maxime vor oscila între valori de 20 de grade și 29 de grade, în zonele mai joase, până la finalul lunii iulie. Luna august începe cu maxime de 25-26 grade Celsius și se mai încălzește abia în intervalul 9-10 august.

Va mai ploua în această săptămână, apoi în intervalul 23-28 iulie și 6-10 august.

Săptămâna 13-19 iulie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20-26 iulie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice, dar și ușor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 27 iulie – 3 august

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de nord a țării, dar și ușor mai ridicate în sud și sud-est.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile din sud-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 3-10 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax