Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 14 februarie. Temperaturi maxime, perioade cu ploi și ninsori. Prognoza meteo în regiuni din țară pe 2 săptămâni

Publicat

Meteorologii au transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni în regiuni din țară. Vremea se încălzește până la valori apropiate de cele de primăvară, până în 5 februarie, apoi se răcește din nou.

În județul Alba, în perioada 1-7 februarie vor fi temperaturi maxime de 9-16 grade Celsius, iar apoi de 8-10 grade. Este posibil să plouă în jurul datei de 4 februarie, 9-10 februarie și să ningă în perioada 13-14 februarie.

TRANSILVANIA

Până în data de 5 februarie vremea se va încălzi, iar temperaturile vor fi în creștere. Media maximelor va urca de la 4-5 grade, până la 10-13 grade, iar a minimelor de la -1…0 grade, până spre 3-4 grade.

În intervalul următor se va răci treptat, astfel că, după data de 10 februarie, media temperaturilor maxime va coborî spre 2-3 grade, iar a minimelor până la -9…-8 grade.

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, izolat până în data de 5-6 februarie, apoi pe arii mai extinse.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va fi pozitivă în prima săptămână, cu valori de până la 5-6 grade, apoi va deveni negativă, iar în ultimele zile va fi cuprinsă în general între -6 și -3 grade.

Media minimelor termice se va menține sub zero grade, iar cel mai frig va fi spre sfârșitul celei de a doua săptămâni când aceasta va scădea sub -10 grade.

Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

MARAMUREŞ

Vremea va intra într-un proces de încălzire până în jurul datei de 5 februarie, când media temperaturilor maxime va atinge 9-11 grade, iar a minimelor 2-4 grade. Apoi se va răci treptat, mai ales după data de 9 februarie, când media maximelor se va situa în general între 1 și 4 grade, iar a minimelor între -8 și -4 grade.

Temporar vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi.

BANAT

În prima săptămână vremea se va încălzi treptat și se vor înregistra valori termice mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul a 15 grade, iar a minimelor va atinge 4-5 grade.

În cea de a doua săptămână se va răci, astfel încât în ultimele zile media maximelor termice va fi între 2 și 6 grade, iar a minimelor între -6 și -2 grade.

Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a doua.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi până în jurul datei de 5 februarie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar a minimelor va atinge 3-4 grade. Ulterior se va intra într-un proces de răcire, treptat maximele se vor apropia de pragul înghețului, minimele vor coborî sub acesta, iar media lor se va situa în general între -8 și -4 grade.

Pe alocuri vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului, precum și între 6 și 11 februarie.

DOBROGEA

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 7 și 13 grade, iar a a minimelor între 2 și 7 grade.

În cea de a doua săptămână se va răci astfel că în ultimele zile din interval media maximelor termice va fi cuprinsă între 1 și 4 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade.

Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și din nou după data de 6 februarie.

MUNTENIA

Valorile termice diurne vor fi în creștere până în data de 5 februarie, când media maximelor va atinge 13-15 grade, apoi vor scădea, astfel că spre sfârșitul intervalului aceasta nu va mai depăși 4-6 grade.

Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în prima săptămână și vor atinge în medie 2-4 grade, dar în cea de a doua vor scădea, pentru ca în ultimele zile, în medie, valorile termice să scadă sub -5…-4 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 6 februarie

OLTENIA

Vremea va intra într-un proces de încălzire până în data de 5 februarie, când temperaturile maxime vor atinge, în medie, 14-16 grade. Ulterior se va răci treptat, iar între 10 și 14 februarie media maximelor termice se va menține, în general sub 5-6 grade.

Temperaturile minime vor fi relativ constante în prima săptămână și se vor situa în jurul a 3 grade, apoi vor scădea, iar la sfârșitul intervalului de prognoză media lor va putea coborî sub -5 grade.

Temporar vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare între 6 și 11 februarie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax