Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 14 iulie. Variații neobișnuite de temperatură și perioade cu furtuni. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Vremea până în 14 iulie: În această săptămână, se va înregistra o variație neobișnuită de temperatură. Maximele scad de la valori de caniculă de peste 35 de grade, la mai puțin de 25. Vor fi perioade cu furtuni pe tot parcursul intervalului.

Dacă luni încă temperaturile maxime au fost greu de suportat, de marți acestea scad cu peste 10 grade Celsius. Schimbarea se va resimți mai ales în Transilvania, la munte și în Maramureș, Crișana, Moldova.

Și în sud temperaturile scad pentru câteva zile, însă va fi în continuare cald pentru această perioadă.

VREMEA în ALBA: Caniculă, apoi temperaturile scad cu 10 grade și vor fi furtuni. Prognoza meteo pe zile și localități, 1-7 iulie

Spre weekend se mai încălzește, iar din 7 iulie vor mai fi variații doar de 1-3 grade (peste 30 de grade în Transilvania, caniculă în sud).

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 14 iulie.

Vremea până în 14 iulie: TRANSILVANIA

În primele zile ale lunii iulie, media maximelor termice va fi în scădere semnificativă. De la 34 de grade, temperaturile scad până spre 23-24 de grade. Apoi vor crește treptat începând din 4 iulie.

Până la finalul intervalului, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 30-31 de grade. Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 13 și 16 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în primele zile din interval. Până la finalul acestuia condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse.

Vremea până în 14 iulie: LA MUNTE

În primele zile din interval vremea se va răci. Apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru câteva zile. În a doua săptămână, regimul termic nu va varia semificativ.

Media temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 22-24 de grade, până spre 14-15 grade în data de 3 iulie. Apoi va crește spre 22 de grade în jurul datei de 8 iulie. Până la sfârșitul intervalului de prognoză va oscila ușor în jurul acestei valori.

Pe parcursul nopților, media valorilor termice, va fi în scădere de la 13-14 grade la începutul intervalului, până spre 8-9 grade în data de 4 iulie. Apoi va crește spre 13 grade în data de 8 iulie și ulterior se va menține în jurul acestei valori.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 2-5 iulie și după data de 10 iulie.

Vremea până în 14 iulie: la mare/ DOBROGEA

După o ușoară scădere de temperatură în primele zile din interval, tendința vremii va fi de încălzire treptată până la finalul primei săptămâni de prognoză.

În a doua săptămână, valorile termice vor oscila ușor de la o zi la alta.

Temperaturile maxime, mediate regional, vor scădea de la valori de 32-33 de grade la începutul intervalului, până spre 30 de grade în data de 4 iulie. Apoi vor crește spre 33-34 de grade și se vor menține în jurul acestor valori pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Media temperaturilor minime, cu mici oscilații de la o noapte la alta, va fi de 19-21 de grade.

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi posibile mai ales în intervalul 3-6 iulie și după data de 10 iulie.

Vremea până în 14 iulie: BANAT

Media temperaturilor maxime va fi în scădere în primele zile ale lunii iulie, de la 35 de grade până la 26-27 de grade. Apoi, acestea vor crește treptat, astfel încât, din 7 iulie până spre finalul intervalului, vor fi maxime termice, în medie, de 33-35 de grade.

Media minimelor termice va oscila între 14 și 20 de grade, cu valorile mai scăzute la finalul primei săptămâni din interval.

Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în primele 4 zile din luna iulie.

Până la finalul intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a acestora va fi în scădere.

Vremea până în 14 iulie: CRIȘANA

În primele zile din luna iulie, valorile termice vor fi în scădere semnificativă. Media maximelor termice va scădea de la 34 de grade, spre 23-24 de grade. Apoi, din 4 iulie, aceasta va fi în creștere treptată, până în jurul a 32-33 de grade. Aceste valori se vor menține până la finalul celei de-a doua săptămâni.

În ceea ce privește media minimelor termice, aceasta va oscila între 13 și 18 de grade, cu valorile mai scăzute la mijlocul primei săptămâni din interval.

Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în primele zile ale lunii iulie. Până la finalul intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a acestora va fi în scădere.

Vremea până în 14 iulie: MARAMUREȘ

La începutul lunii iulie vremea se va răcori simțitor. Temperaturile maxime vor fi, în medie, de la 32 de grade, în scădere spre 21-22 de grade.

Din 4 iulie se va resimți o nouă încălzire, iar media temperaturilor maxime se va situa treptat în jurul valorii de 31 de grade.

Media minimelor termice se va situa, în genral, între 13 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori până la finalul primei săptămâni din interval.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în primele zile din interval, urmând ca până la finalul acestuia probabilitate de apariție a averselor să fie redusă.

Vremea până în 14 iulie: MOLDOVA

Până la jumătatea primei săptămâni de prognoză vremea se va răci. Apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru câteva zile.

În a doua săptămână, regimul termic nu variază semificativ.

Media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 35-36 de grade, până spre 24-26 de grade în data de 3 iulie.

Va crește spre 32 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză va oscila ușor în jurul acestei valori.

Pe parcursul nopților, media valorilor termice, va fi în scădere de la 18-19 grade la începutul intervalului, până spre 14-15 grade în data de 4 iulie. În cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 2-5 iulie și după data de 10 iulie.

Vremea până în 14 iulie: MUNTENIA

Vremea se va răci până la jumătatea primei săptămâni de prognoză, apoi se va încălzi din nou pentru câteva zile.

În a doua săptămână, regimul termic va înregistra variații importante. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 36-38 de grade, până spre 28 de grade în data de 3 iulie.

Va crelte spre 35 de grade în jurul datei de 8 iulie. Apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză va oscila ușor în jurul acestei valori.

Pe parcursul nopților, media valorilor termice va fi în scădere de la 18-19 grade, la începutul intervalului, până spre 16 grade în data de 4 iulie.

În cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare în intervalul 2-5 iulie și după data de 10 iulie.

Vremea până în 14 iulie: OLTENIA

Vremea se va răci în primele zile din interval, apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru câteva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipație regimul termic să nu varieze semificativ.

Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 36 de grade, până spre 26 de grade în data de 3 iulie, urmând să crească spre 34-35 de grade în jurul datei de 8 iulie. Până la sfârșitul intervalului de prognoză va oscila ușor în jurul acestor valori.

Pe parcursul nopților, media valorilor termice, va fi în scădere de la 18-19 grade la începutul intervalului, până spre 15 grade în data de 4 iulie, iar în cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 2-5 iulie și după data de 10 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate