Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 15 ianuarie 2024: temperaturi neobișnuite de Crăciun, Revelion și Anul Nou. Unde vor fi ploi sau ninsori

Publicat

VREMEA până în 15 ianuarie 2024. Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni.

Temperaturile vor fi mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă. De asemenea, va ploua mai mult, în unele zone ale țării. Sunt așteptate și ninsori.

Până la finalul anului, în luna decembrie, se vor mai înregistra maxime de până la 10-11 grade Celsius. Va fi mai frig în intervalul 16-17 decembrie, apoi temperaturile urcă iar.

Vezi și VREMEA în Alba, în weekend, 15 – 17 decembrie 2023: Temperaturi de până la 7 grade Celsius și câteva ploi. Prognoza pe localități

În perioada 28-31 decembrie, vor fi maxime de 1-5 grade, însă noaptea va fi foarte frig. La munte, și maximele vor fi negative.

Începutul anului 2024 aduce ploi și ninsori, la altitudini mai mici. Vor fi temperaturi de până la 5-6 grade Celsius, însă minimele vor fi în general sub zero grade. La munte, va fi mai frig în perioada 1-3 ianuarie.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 18-24 decembrie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specific pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

O abatere termică pozitivă mai accentuată va fi în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice.

În rest, va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

  • Temperaturi: minime între -3 și 4 grade Celsius, maxime de 4-11 grade Celsius (zonele joase); mai cald în 19-20 și 22 decembrie, în vest, sud și nord-est.
  • Precipitații: ploi/ninsori în 21-24 decembrie; de Crăciun, va ninge în centrul Transilvaniei și în nord-est, dar și la munte.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 25-31 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni.

În rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

  • Temperaturi: minime între -9 și 3 grade Celsius, maxime de -1…9 grade Celsius (zonele joase); mai cald în 25-27 decembrie, mai frig în a doua parte a săptămânii; de Revelion, maxime de 1-3 grade Celsius, minime de -8…-5 grade; la munte, maxime negative
  • Precipitații: în 25-27 decembrie, va ninge în centrul Transilvaniei și în nord-est, dar și la munte, la Alba Iulia va ploua în 26-27 decembrie; ploi/ninsori în 31 decembrie în vest, centrul Transilvaniei și la munte va ninge

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 1-7 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

  • Temperaturi: minime între -8 și 1 grad Celsius, maxime de 1-7 grade Celsius (zonele joase); mai cald în 5-6 ianuarie
  • Precipitații: ploi/ninsori în 2-5 ianuarie în Transilvania, vest; în 2 ianuarie în București, Iași

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 8-15 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

  • Temperaturi: minime între -1 și -9 grade Celsius, maxime de -2-6 grade Celsius (zonele joase); mai frig în 8-9 ianuarie
  • Precipitații: ploi/ninsori în jurul datei de 11 ianuarie, în Transilvania și vestul țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax