Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până în 18 septembrie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. ANM anunță temperaturi extreme și aer sufocant

Publicat

Nu scăpăm de caniculă. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale la început de toamnă, în următoarele patru săptămâni. Abia spre jumătatea lunii septembrie se mai răcorește. În ce privește cantitățile de precipitații, se anunță ploi puține.

Potrivit ANM, în perioada 18-20 august, va fi caniculă, iar în unele zone sunt așteptate câteva furtuni. Vor fi și descărcări electrice, condiții de grindină și se pot acumula 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Vezi și VREMEA în ALBA până duminică: trei zile foarte calde, câteva furtuni la munte. Prognoza meteo de weekend, 18-20 august

Vremea se va menține cãlduroasã până spre finalul săptâmânii viitoare în mare parte din țară. Un nou val de caldură care se va instala peste vestul și centru Europei ne va influența printr-un regim termic care va depăși pragul caniculei în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea continentală.

Disconfortul termic va fi accentuat  în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi uşor va depăşi pragul critic de 80 de unitãţi. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 40 de grade, valori termice cu aproape 10 grade peste normalul perioadei.

Totuși, dimineața și seara se răcorește și vor fi condiții de ceață. Sâmbătă după-amiaza s-ar putea să vină o aversă sau două, îndeosebi în zonele de munte.

AICI: Prognoza meteo ANM pentru perioada 18 august – 16 septembrie

Vremea pe patru săptămâni, până la jumătatea lunii septembrie

Săptămâna 21 – 28 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28 august – 04 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, estice și sudestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 4 – 11 septembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 11 – 18 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru aceasyă perioadă în cea mai mare parte a țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax