Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 17 iulie: val de aer tropical, dar și furtuni, în următoarele zile. Prognoza meteo actualizată, pe patru săptămâni

Publicat

alba iulia vremea weekend nori meteo

Meteorologii anunță că urmează o perioadă cu vreme deosebit de caldă, după intervalul răcoros, cu vijelii, ploi și furtuni. Sunt anunțate maxime de peste 30 de grade Celsius, însă vor mai fi condiții de instabilitate atmosferică.

În continuare, vor fi variații de temperatură, cu medii între 23 și peste 30 de grade Celsius, însă în general vremea va fi ușor mai caldă decât de obicei. Ploi și furtuni se vor manifesta în fiecare săptămână până în 17 iulie, în special după-amiaza și seara, în majoritatea regiunilor.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, marți, prognoza meteo pe patru săptămâni.

Val de căldură, după vijelii și furtuni

Meteorologii anunță că urmează un val de aer tropical, după perioada cu ploi, furtuni, vijelii.

Temperaturile vor urca până la prag de caniculă și vor fi condiții de discomfort termic accentuat, însă vor mai fi și averse și descărcări electrice, în zona de sud-est a țării și cea montană.

Marți, 20 iunie, vremea se încălzește ușor și va fi mai mult senin. După-amiaza și seara însă, î nest, sud-est, Carpații Orientali, se înnorează accentuat și sunt anunțate furtuni locale.

Temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 32 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 12 şi 20 grade Celsius. Va fi mai răcoros în estul Transilvaniei.

Miercuri, 21 iunie, vremea va fi caldă Câmpia de Vest şi pe arii restrânse în Câmpia Română.

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii în general restrânse, după-amiaza şi seara în centrul, estul şi sud-estul ţării precum şi la munte, iar noaptea în nord-vest.

Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor situa între 24 şi 33 grade Celsius, iar cele minime între 13 şi 21 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, potrivit adevărul.ro.

Joi, 22 iunie, canicula cuprinde cea mai mare parte a țării. Se înnorează și vor fi furtuni după-amiaza şi seara în nord-vest şi pe arii restrânse în centru şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa între 24 şi 33 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între între 11 şi 22 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pe 4 săptămâni, actualizată

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 19-25 iunie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 26 iunie – 2 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 3-9 iulie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 10-17 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specific pentru această săptămână, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

sursă: meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax