Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 18 septembrie: zilele mai calde și cele cu ploi. Prognoza meteo pe regiuni, în următoarele două săptămâni

Publicat

Vremea va fi răcoroasă în următoarele zile, iar după 8 septembrie se mai încălzește. Temperaturile scad ușor, din nou, săptămâna viitoare.

Va ploua abundent și vor fi și furtuni, mai ales în perioada 8-11 septembrie, în Transilvania.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

Prognoza meteo 5-18 septembrie: TRANSILVANIA

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme răcoroasă, cu o medie a maximelor de 20-22 de grade și a minimelor în jurul a 11 grade.

În perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 23-24 de grade, iar cele nocturne la medii de 12-14 grade.

Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21-22 de grade și ale minimelor în jurul a 10 grade.

În perioada 9-12 septembrie probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ și asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, local și temporar, vor fi posibile și în restul intervalului de referință.

Prognoza meteo 5-18 septembrie: LA MUNTE

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la începutul intervalului (5-7 septembrie), când media maximelor va fi de 13-14 grade, iar cea a minimelor în jurul valorii de 6 grade. În perioada 8-11 septembrie valorile termice vor crește ușor, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 17-18 grade, iar cele nocturne la medii de 9-10 grade.

Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor în jurul a 14 grade și ale minimelor de 5-6 grade.

Local și temporar vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referință, dar în jurul datei de 6 septembrie și în perioada 9-12 septembrie vor fi averse mai frecvente, local însemnate cantitativ, asociate și cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo 5-18 septembrie: BANAT

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, astfel încât pentru prima săptămână media maximelor va fi în creștere de la 25-26 de grade – în primele zile, până spre 27-28 de grade – în 8 și 9 septembrie, cu o tendință de ușoară scădere în weekend.

În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menține relativ constant și vor avea valori medii în jurul a 23-24 de grade.

Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 12 și 14 grade, exceptând nopțile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 15-17 grade.

Probabilitatea pentru averse mai frecvente, în general moderate cantitativ și asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12-18 septembrie.

Prognoza meteo 5-18 septembrie: CRIŞANA

Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de normalul perioadei, astfel încât media media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 24-25 de grade – în 5 și 6 septembrie, până în jurul a 28 de grade, în 8 septembrie, cu o tendință de ușoară scădere în weekend.

În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menține relativ constante și vor avea valori medii în jurul a 22-23 de grade.

Minimele termice se vor situa în medie pe la 12-13 grade, exceptând nopțile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 14-16 grade.

Probabilitatea pentru averse mai frecvente, local însemnate cantitativ și asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi în general slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12-18 septembrie.

Prognoza meteo 5-18 septembrie: MARAMUREŞ

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, astfel încât pentru prima săptămână media maximelor va fi în creștere de la 22-23 de grade – în primele zile, până spre 24-26 de grade – în 8 și 9 septembrie, cu o tendință de ușoară scădere în weekend.

În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menține relativ constant și vor avea valori medii de 20-22 de grade.

Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 10 și 12 grade, exceptând nopțile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 13-14 grade.

Probabilitatea pentru averse mai frecvente, în general moderate cantitativ și asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12-18 septembrie.

Prognoza meteo 5-18 septembrie: MOLDOVA

În primele zile (5-7 septembrie) vremea va fi răcoroasă, o medie a maximelor de 19-21 de grade și a minimelor în jurul a 10-11 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25-26 de grade, iar cele nocturne la medii de 14-15 grade.

Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21-22 de grade și ale minimelor în jurul a 12 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în perioada 9-11 septembrie, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, dar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe și în cea de-a doua săptămână de referință.

Prognoza meteo 5-18 septembrie: DOBROGEA

Vremea va fi răcoroasă în primele zile (5-7 septembrie), când media maximelor va fi în jur de 21 de grade, iar cea a minimelor de 13-14 grade, dar în perioada 8-11 septembrie se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25-26 de grade, iar cele nocturne la medii de 17-18 grade.

Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 23-24 de grade și ale minimelor în jurul a 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare și pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie.

Prognoza meteo 5-18 septembrie: MUNTENIA

În primele zile (5-7 septembrie) valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 12-13 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea va deveni caldă, astfel temperaturile diurne vor tinde la medii de 27-29 de grade, iar cele nocturne la medii de 15-16 grade.

Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 25-26 de grade și ale minimelor de 12-13 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare și pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie.

Prognoza meteo 5-18 septembrie: OLTENIA

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, în primele zile (5-7 septembrie), când media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 13-14 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea va deveni caldă, astfel temperaturile diurne vor tinde la medii de 27-28 de grade, iar cele nocturne la medii în jurul a 17 grade.

Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 24-25 de grade și ale minimelor de 12-13 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe, cu caracter local și temporar, va fi mai ridicată după data de 8 septembrie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax