Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 19 februarie: cât ține frigul. Prognoza meteo pe două săptămâni, în regiuni din țară

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

După perioada de frig din această săptămână, urmează o încălzire treptată a vremii. Sunt așteptate chiar valori de temperatură mai mari decât de obicei, în anumite zone.

Precipitațiile vor fi puține. Este posibil să mai ningă slab. Unele ploi sunt anunțate spre finalul săptămânii viitoare.

Vremea/ prognoza meteo 6-19 februarie TRANSILVANIA

Valul de frig va fi persistent pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -5…-2 grade. Nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime de -18…-9 grade, izolat chiar mai mici în special în depresiuni.

După data de 13 februarie, vremea va fi în încălzire treptată, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă, cu temperaturi ce vor ajunge ziua la o medie regională de 4-7 grade și vor coborî spre -5…-2 grade în timpul nopților.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. În primele zile și posibil în jurul datei de 12 februarie doar izolat vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește după data de 16 februarie.

Vremea/ prognoza meteo 6-19 februarie LA MUNTE

Valul de frig persistent de la începutul intervalului va aduce temperaturi sub pragul gerului în special în cursul nopților. Vor fi valori maxime de -12…-8 grade și minime de -20…-14 grade, în medie.

Începând din 11 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți la început mai ales la valorile diurne, determinând un regim termic apropiat de normal, iar la mijlocul lunii februarie chiar ușor peste cel specific perioadei.

În primele zile și în jurul datei de 12 februarie, pe spații mici va ninge în general slab, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește la sfârșitul intervalului.

Vremea/ prognoza meteo 6-19 februarie BANAT

Până spre finalul primei săptămâni, va persista valul de frig, cu valori termice care se vor situa chiar sub cele specifice pentru luna februarie. Media temperaturilor maxime va fi de 0-4 grade, iar a minimelor de -9…-5 grade, în unele nopți fiind local ger (în jurul a -10 grade), cu precădere în zona depresionară din sudul regiunii.

Începând din 11 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire. La început va fi un regim termic apropiat de normal, iar în cea de-a doua săptămână valori peste cele obișnuite perioadei, cu 8-11 grade ziua și -3…2 grade noaptea, mediat regional.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar în ultimele zile din intervalul de referință.

Vremea/ prognoza meteo 6-19 februarie CRIŞANA

În prima săptămână, valul de frig va persista și se vor înregistra, în medie, temperature maxime de -3…1 grad și minime de -15…-8 grade (valori mult mai mici decât normal chiar și pentru luna februarie).

Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire. După data de 13 februarie va deveni apropiată, iar apoi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu valori de 5-9 grade ziua și -4…2 grade noaptea, mediat regional.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în mare parte a intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar după data de 15 februarie.

Vremea/ prognoza meteo 6-19 februarie MARAMUREŞ

Valul de frig va persista pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -2…2 grade și nopțile vor fi local geroase, cu minime de -15…-9 grade, izolat chiar mai scăzute.

După data de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă în orele amiezilor. Media regională va fi de 5-7 grade, iar minimele se vor situa în general în ecartul -4…-2 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în prima parte a intervalului de referință, cu probabilitate pentru precipitații slabe în perioada 11-12 februarie. Precipitații pe spații mai extinse vor fi posibile după data de 16 februarie.

Vremea/ prognoza meteo 6-19 februarie MOLDOVA

Până spre finalul primei săptămâni, valul de frig va persista. Se vor înregistra maxime termice de -3…2 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -14…-8 grade.

Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, devenind chiar ușor mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor (6-9 grade), iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la valori de -4…0 grade, mediat regional.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar; în primele zile și în jurul datei de 11 februarie pe spații mici, trecător, vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

Vremea/ prognoza meteo 6-19 februarie DOBROGEA

În prima săptămână, valul de frig va persista și se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de -2…2 grade și minime de -10…-4 grade (valori mult mai mici decât normal chiar și pentru luna februarie, senzația de frig fiind amplificată în primele zile și de vântul mai intens).

Ulterior, este estimată o încălzire semnificativă a vremii; după data de 13 februarie va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu valori de 7-11 grade ziua și -2…3 grade noaptea, mediat regional.

Regimul pluviometric va fi deficitar; în primele zile pe spații mici trecător vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

Vremea/ prognoza meteo 6-19 februarie MUNTENIA

Valul de frig va persista până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel că se vor înregistra maxime termice de -2…3 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -13…-7 grade.

Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, devenind chiar mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 7-11 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la -4…0 grade, mediat regional.

Regimul pluviometric va fi deficitar; în primele zile pe spații mici, trecător, va fulgui, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere doar în ultimele zile ale intervalului de referință

Vremea/ prognoza meteo 6-19 februarie OLTENIA

Până spre finalul primei săptămâni, valul de frig va persista; se vor înregistra maxime termice de -1…3 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -14…-8 grade.

Începând din 12 februarie, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă. Va fi chiar ușor mai cald decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 6-10 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la -4…-1 grad, mediat regional.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în mare parte a intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar după data de 15 februarie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax