Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 19 iunie pe regiuni: zilele calde și perioadele cu ploi. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Vremea se încălzește după 10 iunie, în majoritatea regiunilor din țară. Săptămâna viitoare, vor fi maxime de peste 30 de grade Celsius.

Vor fi în continuare condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo pe regiuni, până în 19 iunie.

Prognoza meteo 6-19 iunie: TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor avea ușoare variații până în data de 10 iunie, iar media acestora va fi de 25-26 de grade.

După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 30-31 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 28 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea ușoare oscilații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11-14 grade.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 9-11 iunie și după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.

Prognoza meteo 6-19 iunie: LA MUNTE

Valorile termice vor avea tendința de creștere ușoară și treptată pe aproape tot parcursul intervalului. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 16 grade, spre 21 de grade.

Mediile temperaturilor minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, cu tendință de creștere de la valori de 8-9 grade, până la 11-12 grade.

Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate pe întreg intervalul de anticipație, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9, 10 și 11 iunie și la sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo 6-19 iunie: MARAMUREŞ

Până în data de 10 iunie, variațiile termice diurne nu vor fi semnificative, iar media maximelor va fi de 26-28 de grade. Apoi, pană în data de 16 iunie, maximele termice vor fi în creștere până la valori, în medie, de 30-31 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime, spre medii de 28 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea ușoare oscilații pe tot parcursul intervalului, cu o tendință de creștere ușoară, iar media acestora va fi de 12-15 grade.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică, însă în zilele de 9 și 10 iunie și după data de 15 iunie, probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 9-11 iunie și după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.

Prognoza meteo 6-19 iunie: BANAT

Valorile termice diurne vor marca o scădere pâna în data de 10 iunie, de la medii de 29 de grade, spre medii de 26 de grade.

După data de 10 iunie, vremea se va încălzi semnificativ, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 33 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 30 de grade. Variațiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 15-17 grade.

Condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipație, dar în perioada 8-10 iunie vor fi averse posibil torențiale și cantități mai importante de apă

Prognoza meteo 6-19 iunie: CRIŞANA

Temperaturile maxime vor marca o scădere ușoară pâna în data de 10 iunie, de la medii de 28 de grade, spre medii de 26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice diurne spre medii de 29-30 de grade.

Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 14-16 grade.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 8-10 iunie și după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi în creștere.

Prognoza meteo 6-19 iunie: MOLDOVA

Valorile termice diurne vor avea ușoare variații pâna în data de 11 iunie, iar media acestora va fi de 27-28 de grade. După data de 11 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade.

După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 29-30 de grade. Temperaturile nocturne vor avea tendința de creștere ușoară pe tot parcursul intervalului, de la medii de 13-14 grade, spre medii de 17 grade.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică, dar în zilele de 10 și 11 iunie și spre sfârșitul intervalului, probabilitatea pentru averse torențiale și cantități importante de apă va fi ridicată.

Prognoza meteo 6-19 iunie: DOBROGEA

Valorile termice, indeosebi cele diurne, vor avea tendința de creștere până în jurul datei de 16 iunie. Astfel, mediile maximelor vor crește de la 23-24 de grade, spre 30 de grade. Spre sfârșitul intervalului, valorile diurne vor scădea ușor până la medii de 28 de grade. Mediile temperaturilor minime vor varia ușor pe tot parcursul celor două săptamâni, cu tendință de creștere de la valori de 16 grade, până la 19-20 de grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în prima sâptămână din interval, când vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă.

Prognoza meteo 6-19 iunie: MUNTENIA

Valorile termice, indeosebi cele maxime, vor avea tendința de creștere până în jurul datei de 16 iunie. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 26-28 de grade, spre 34 de grade.

Spre sfârșitul intervalului, valorile maxime vor scădea ușor până la medii de 32 de grade.

Mediile temperaturilor minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, cu tendință de creștere de la valori de 14 grade, până la 17-18 grade.

Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică pe întreg intervalul de anticipație, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 10 și 11 iunie.

Prognoza meteo 6-19 iunie: OLTENIA

Valorile termice, îndeosebi cele maxime, vor avea tendința de creștere până în jurul datei de 16 iunie. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 27-28 de grade, spre 33-34 de grade. Spre sfârșitul intervalului, valorile maxime vor scădea ușor până la medii de 32 de grade.

Mediile temperaturilor nocturne vor varia ușor pe tot parcursul intervalului, cu tendință de creștere de la valori de 14-15 grade, până la 17-18 grade.

Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate amosferică pe întreg intervalul de anticipație, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9 și 10 iunie.

sursă: meteoromania.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum a răspuns Klaus Iohannis întrebat dacă ar putea fi următorul șef NATO. Ce a zis președintele României

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat în timpul unei conferințe de presă susținută marți, 5 iulie, dacă ar accepta o posibilă numire la conducerea NATO.

Discuția ca actualul președinte al României să devină succesorul actualui șef NATO este de prezentă de ceva vreme în medii politice, atât la nivel național, dar și extern. 

Reporter digi24.ro: În mediile politice interne și externe se discută despre posibilitate ca dumneavoastră să fiți succesorul actualului șef al NATO. Dacă vi se va face o asemenea propunere ținând cont că este posibil să fie făcută în timpul mandatului de președinte, ați accepta-o?

YouTube video

Klaus Iohannis: Dacă mi s-ar face o astfel de propunere aș evalua-o foarte serios și aș face o declarație publică.

Întrebat dacă a avut o discuție cu liderii NATO pe acest subiect, Klaus Iohannis a râs și i-a răspuns reporterului digi24: ”cred ca v-am răspuns exaustiv”.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține marți, 5 iulie, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni.

Conferința de presă este transmisă live, pe canalul de Youtube al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a început discursul cu fraza ”ultimele săptămâni au fost intense pentru România”. Apoi a început să vorbească despre implicarea României în politica de securitate a Europei.

De asemenea a continuat că în ultimele săptămâni, România a fost reprezentată cu succes în plan extern.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Klaus Iohannis: Ultimele săptămâni au fost intense pentru România. Ce spune președintele despre securitatea internă

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, susține marți, 5 iulie, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni. 

Conferința de presă este transmisă live, pe canalul de Youtube al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a început discursul cu fraza ”ultimele săptămâni au fost intense pentru România”. Apoi a început să vorbească despre implicarea României în politica de securitate a Europei.

De asemenea a continuat că în ultimele săptămâni, România a fost reprezentată cu succes în plan extern.

Cele mai importante declarații ale președintelui Iohannis

Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România. Dacă vorbim de politica externă și de securitate au fost săptămâni foarte bune.

Summitul NATO de la Madrid și, cu o săptămână înainte, Consiliul european ne amintim cu plăcere de rezultatele bune care au fost obținute de România pentru România.

Cred că este potrivit să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori și acum răspunsul e pe măsură. România e un actor foarte implicat în politica europeană și de securitate. Românii sunt mai bine apărați.

Faptul că Ucraina, dar remarcabil și Moldova au primit statutul de candidat la UE și pe acest palier pentru România a fost o evoluție deosebit de bună.

Aceste rezultate nu au venit de la sine și nu au căzut din cer, sunt rezultatul unei echipe mari. Administrația prezidențială, Guvernul, ministerele, reprezentanțele au lucrat, au fost rezultate muncite. Îmi exprim mulțumirea față de toți cei care s-au implicat.

știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

AVARIE MAJORĂ la o conductă: Mai multe localități din Alba rămân miercuri fără apă potabilă pentru o zi. ZONELE VIZATE

Publicat

O avarie majoră s-a produs la o conductă de alimentare cu apă potabilă – DN600, în data de 5 iulie 2022, transmit reprezentanții APA CTTA. Din această cauză, mai multe localități din zonă rămân fără apă potabilă pentru o zi, mai anunță compania. 

Mai exact, miercuri, 6 iulie, se va întrerupe furnizarea cu apă potabilă a localităților: Mihalț, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Sâncel, Șona, Jidvei, Cetatea de Baltă, Valea Lungă, Cenade, Cergau, Roșia de Secaș cu satele aparținătoare.

La reluarea furnizării pot aparea local depășiri ale parametrului turbiditate, iar în acel moment apa trebuie folosită doar în scop menajer anunță reprezentații companiei.

Eventualele perturbații, precum și zona în care apar pot fi sesizate la Dispeceratul Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Directorul Transgaz, Ion Sterian, a câștigat în 2021, un salariu de 1, 6 milioane de lei. Ce sume are în conturi

Publicat

Directorul general al Transgaz, companie cu capital majoritar de stat, a câștigat în anul 2021, 1.650.579 lei, potrivit raportului de remunerare. 

Mai exact, salariul directorului general este format din dintr-o remunerație fixă și o remunerație variabilă: cea fixă este în valoare de 364.478 lei net și cea variabilă de 1.286.101 lei net.

Statul român, prin Secretariatul General este acționar la companie cu 58,5 %. Transgaz este compania care deține monopolul transportului de gaze, al construcției și întreținerii sistemului intern de transport al gazelor naturale.

Raportul complet poate fi citit AICI

Potrivit g4media.ro, Ion Sterian (61 de ani), directorul general al companiei-monopol, avea în conturi în luna mai 2021, data ultimei declarații de avere, următoarele sume: circa 3,1 milioane de lei, 71.000 euro și 117.000 dolari.

Declarația de avere poate fi studiată AICI

Acesta a lucrat doar la stat sau la instituții sau companii ale statului. Astfel, el a lucrat la Transgaz în diferite poziții de conducere din 2013. Anterior a fost director executiv al direcției tehnice la Patrimoniul de stat (RAAPPS), subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării și Turismului (2010), director coordonator la RAAPPS, director la direcția de patrimoniu a Primăriei Sector 1 – Direcția de protecția copilului (2009), director RAAPPS (2006-2009), director executiv la direcția tehnică a Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Brăila (2005-2006), director de zonă la compania cu capital de stat Petrotrans Ploiești (1992-2004), șef de zonă Peco Ploiești (1985 – 1992) și adjunct șef de secție la schela de extracție Brăila (1983 – 1985).

sursă foto: Facebook Ion Sterian

sursă: g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax