Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 19 iunie: ploi și furtuni până la finalul primăverii. Cum vor fi primele zile de vară. Prognoza meteo actualizată

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 19 iunie.

Vor fi în continuare perioade cu ploi, în cantități însemnate mai ales în zonele montane. Temperaturile vor avea, în general, valori normale pentru această perioadă. Mai cald va fi din 5 iunie, în jumătatea de nord a țării.

În județul Alba, vor fi furtuni în 25-27 mai, ploi în 30 mai – 1 iunie, ploi/furtuni în 6-9 iunie, 13 și 18-19 iunie

ANM: cum influențează ciclonul din Mediterana, vremea din România

Directorul ANM a dat detalii despre condițiile de instabilitate atmosferică în România, influențate de ciclonul format în Mediterana.

„Este perioada din an când Mediterana începe să fie foarte activă și să declanșeze, iată, astfel de situații, care aduc fenomene de instabilitate atmosferică pentru această dată, pentru Sudul Europei și chiar Sud-Estul Europei, zonă în care ne aflăm și noi.

În condițiile în care vorbim și despre temperaturi mai ridicate, căldura vine la pachet cu aceste fenomene.

Temperaturile mai mari, asociate și cu un grad mai mare de umezeală în atmosferă, determină ca pe parcursul după-amiezilor să ne confruntăm cu astfel de fenomene la nivel local care fac obiectul acestor avertizări.

Cu siguranță, acestea vor fi de interes pe tot parcursul săptămânii, până la sfârșitul primăverii. În fiecare zi, după-amiaza și la sfârșitul serii vor fi posibile”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

Prognoza meteo ANM pentru perioada 22 mai – 19 iunie

Vremea/ prognoza meteo saptămâna 22-28 mai

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în Dobrogea, în regiunile sud-vestice și în zona Carpaților Occidentali. În rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice.

Vremea/ prognoza meteo saptămâna 29 mai –  4 iunie

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Vremea/ prognoza meteo saptămâna 5-11 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nordice. În rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și în zonele montane, dar și local deficitar în cele nordice și central. În rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea/ prognoza meteo saptămâna 12-19 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice. În rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax