Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 19 octombrie. Zilele mai calde și perioadele cu ploi. Prognoza meteo în următoarele patru săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni în țară. Vremea rămâne mai caldă decât de obicei în următoarele zile, dar sunt anunțate și perioade cu ploi și furtuni.

În județul Alba, temperaturile maxime vor fi de 26-29 de grade în această săptămână, însă în intervalul 26 septembrie – 5 octombrie vremea se răcește până la 19-20 de grade și vor fi ploi.

Apoi, până în 19 octombrie, vor fi maxime între 15 grade Celsius și 20 de grade Celsius. Va mai ploua în intervalul 9-11 octombrie.

Prognoza meteo la nivel național, în perioada 21 septembrie – 19 octombrie:

Săptămâna 21 -27 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării și în regiunile nordestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în sud-estul extrem. Excepție vor face regiunile din nord-vestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local excedentare.

Săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudvestice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 5 – 11 octombrie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, mai accentuat în regiunile sudice și sud-vestice.

În extremitatea estică a țării regiumul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12 – 19 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax