Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 2 iunie. Temperaturi apropiate de normele perioadei şi ploi. Prognoza meteo în regiuni din țară, pe două săptămâni

Publicat

Regimul termic estimat de meteorologi Pentru următoarele două săptămâni (20 mai – 2 iunie), meteorologii estimează un regim termic apropiat de normele climatologice ale perioadei, în toate regiunile. Oscilaţiile de temperatură vor fi completate de intervale cu ploi destul de consistente, după data de 22 mai, precum şi în primele zile ale lunii iunie, arată prognoza publicată luni ANM.

În Transilvania sunt așteptate ploi însemnate cantitativ, în zilele de 23 și 24 mai și la început de iunie. Media temperaturilor se va situa între 22 și 26 de grade Celsius. 

Citește și VREMEA în ALBA, în săptămâna 20-26 mai: Două zile mai răcoroase, câteva ploi și furtuni. Prognoza pe zile, în localități din județ

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

Vremea până în 2 iunie: TRANSILVANIA

În prima săptămână pe fondul accentuării instabilității atmosferice vor fi variații termice, în special în regimul diurn, astfel de la o medie ce va crește la 26 de grade în ziua de marți (21 mai) se va ajunge la 22 de grade în ziua de 23 mai, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori în general de 25…26 de grade.

Media temperaturilor minime va fi de 8…10 grade, ușor mai ridicată în 23 mai și la început de iunie.

Probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în 23 și 24 mai și la început de iunie. Intervale cu ploaie vor fi și în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse.

Vremea până în 2 iunie: LA MUNTE

În primele zile, pe fondul nebulozității sau a instabilității mai accentuate vor fi variații în regimul diurn, respectiv o medie ce va oscila între 12 și 15 de grade.

Pentru perioada 24 mai – 2 iunie, prezenta estimare indică valori termice maxime în jurul a 16 grade. Media temperaturilor minime va fi de 7…8 grade pe tot parcursul intervalului.

Vor fi ploi în perioada 22 – 25 mai, când și cantitățile de apă vor fi însemnate. Intervale cu ploaie vor fi și în restul intervalului, mai probabilie și din nou în extindere la final de mai și început de iunie.

Vremea până în 2 iunie: BANAT

Estimarea meteorologică pentru ultima decadă a lunii mai și pentru primele zile din iunie, indică un regim termic în general apropiat de normalul climatologic caracteristic acestei perioade.

Media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 24 și 28 de grade, iar a celor minime între 12 și 14 grade, cele mai scăzute valori termice urmând a se înregistra în perioada 22…24 mai.

Ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate se vor înregistra în perioada 21 – 25 mai și la început de iunie. Intervale cu ploaie vor fi și în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse.

Vremea până în 2 iunie: CRIȘANA

În prima săptămână pe fondul accentuării instabilității atmosferice vor fi variații termice, în special în regimul diurn, astfel de la o medie ce va crește la 28 de grade în ziua de marți (21 mai) se va ajunge la 24…25 de grade în perioada 22 – 24 mai, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori în general de 26…27 de grade.

Media temperaturilor minime va fi de 12…13 grade, ușor mai ridicată în data de 22 mai, când se va situa în jurul a 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în perioada 21 – 25 mai și la început de iunie. Intervale cu ploaie vor fi și în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse

Vremea până în 2 iunie: MARAMUREȘ

Intervalul va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, respectiv o creștere a temperaturilor maxime la 27 … 28 de grade în ziua de marți (21 mai), însă pe fondul accentuării instabilității atmosferice se va produce o răcorire în zilele de miercuri și joi (22 și 23 mai) când sunt estimate valori în jurul a 23 de grade.

Pentru sfârșitul de mai și începutul de iunie, media temperaturilor maxime se menține la peste 25 … 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 11 … 12 grade pe tot parcursul intervalului.

Vor fi ploi în prima săptămână, pe arii mai extinse în perioada 22 – 25 mai, când și cantitățile de apă vor fi însemnate. Intervale cu ploaie vor fi și în a doua săptămână, mai probabile și din nou în extindere spre finalul lunii mai și la început de iunie.

Vremea până în 2 iunie: MOLDOVA

Media regională a temperaturilor maxime pentru această regiune va fi de 24 … 26 de grade în perioada 20 – 23 mai și de 27 … 28 de grade la finalul lunii mai și începutul de iunie.

Minimele vor fi și ele mai ridicate comparativ cu mijlocul lunii mai, respectiv o medie de 10 … 11 grade în primele nopți și de 13…14 grade spre finalul intervalului.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în 22 și 23 mai, dar și spre finalul lunii mai și la început de iunie. În restul intervalului regimul pluviometric va fi deficitar, iar ploile vor fi posibile pe arii restrânse îndeosebi în timpul după-amiezilor.

Vremea până în 2 iunie: DOBROGEA

În prima zi a intervalului valorile termice se vor situa în continuare ușor sub normalul climatologic, însă tendința va fi de încălzire în zilele următoare, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 24…25 de grade, iar la început de iunie sunt posibile valori de peste 25…26 de grade.

Evoluția va fi asemănătoare și în regimul nocturm, respectiv o creștere a minimelor de la 10 grade, până spre valori în general de 13…14 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 23 mai și spre finalul intervalului de anticipație (la final de mai și început de iunie).

Vremea până în 2 iunie: MUNTENIA

Tendința generală va fi de încălzire la nivelul acestei regiuni, însă în primele zile, pe fondul nebulozității sau a instabilității mai accentuate vor fi variații în regimul diurn, respectiv o medie ce va oscila între 23 și 25 de grade.

Pentru perioada 24 mai – 2 iunie, prezenta estimare indică valori termice maxime în general de 26…28 de grade. Temperaturile minime vor fi în jurul a 10 grade în primele nopți, apoi cu mici variații se vor situa între 12 și 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în perioada 22 – 25 mai, când sunt posibile și cantități de apă însemnate, dar și după 30 mai. Intervale cu ploaie vor fi și în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse.

Vremea până în 2 iunie: OLTENIA

În primele zile, pe fondul nebulozității sau a instabilității mai accentuate vor fi variații în regimul diurn, respectiv o medie ce va oscila între 22 și 24 de grade. După aceste zile mai răcoroase, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 11 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori la început de iunie.

Ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate se vor înregistra în perioada 21 – 25 mai și posibil la început de iunie. Intervale cu ploaie vor fi și în restul intervalului, în special în
timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax