Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până în 2 septembrie: Caniculă în ultima lună de vară. Prognoza meteo pe patru săptămâni

caldura canicula vremea prognoza

Publicat

Vremea până în 2 septembrie: Caniculă în ultima lună de vară. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Ultima lună de vară se anunță extrem de călduroasă, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei în care ne aflăm. Sunt anunțate patru săptămâni cu temperaturi caniculare. Cel mai cald va fi în regiunile vestice și sud-vestice și local în centrul și estul țării.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, potrivit ANM, sunt prognozate temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Citește și Vremea în Transilvania și în țară până la jumătatea lunii august: Nu scăpăm de caniculă și secetă! Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Chiar dacă în prima săptămână a prognozei (5 – 11 august) se anunță precipitații excedentare, apoi urmează o perioadă secetoasă, din care vor lipsi precipitațiile.

Vremea în Alba, în săptămâna 5 – 11 august: după câtea zile mai răcoroase, revine canicula. În fiecare zi se încălzește tot mai mult, așa încât până duminică se vor înregistra temperaturi maxime de 33 – 35 de grade Celsius.

Vă prezentăm prognoza meteo pe patru săptămâni, în intervalul 5 august – 2 septembrie:

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 5 – 12 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice și local în centrul și estul teritoriului, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, în general apropiat de cel normal în nord-est, iar în rest va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 12 – 19 august

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentaută în cele vestice și sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 19 – 26 august 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 26 august – 2 septembrie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice și sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate