Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 20 februarie: perioadele în care va ninge și zilele mai calde. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 20 februarie. Vor mai fi temperaturi mari pentru această perioadă până în 5 februarie.

Săptămâna viitoare sunt anunțate maxime de până la 13 grade Celsius, dar din 25 ianuarie vremea se răcește. Vor fi și perioade cu ploi și ninsori.

„Ne putem gândi și la zăpadă, pentru că pe fondul acestei răciri precipitațiile în formă lichidă se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. În multe zone din țară va fi zăpadă”, a spus meteorologul Alina Șerban, la Antena3.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 23-29 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice

  • Temperaturi: maxime între 2 și 13 grade Celsius (mai cald în 23-24 ianuarie), minime între -6 și 2 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi/ninsori în 23-24 ianuarie și 27-29 ianuarie, local în Transilvania, Banat și sudul țării

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte la munte.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

  • Temperaturi: maxime între -1 și 9 grade Celsius (mai cald în 31 ianuarie-1 februarie), minime între-10 și 1 grad (zonele joase)
  • Precipitații: ploi/ninsori în 30 ianuarie -3 februarie, local în Transilvania; în 30 ianuarie și 3-4 februarie în Crișana, Banat și sudul țării; în 1-3 februarie în Moldova

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 6-12 februarie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

  • Temperaturi: maxime între -2 și 9 grade Celsius (mai cald în 7-10 februarie), minime între -10 și 2 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi/ploi înghețate în 6-7 februarie, local în Transilvania; ploi/ninsori în 6-9 februarie în Maramureș și Moldova; ploi în 6-9 februarie în Crișana, Banat

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 13-20 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

  • Temperaturi: maxime între 0 și 9 grade Celsius (mai cald în 14-15 februarie), minime între -9 și 0 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi/ninsori în 14-18 februarie, în Transilvania / Maramureș / Crișana/; ploi în 14, 16-17 februarie în Banat; ploi în 15-16 februarie în sud

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax