Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până în 21 august. Noi reprize de căldură excesivă și precipitații anunțate de ANM pentru următoarele patru săptămâni

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că în următoarele patru săptămâni vor mai fi episoade cu vreme extremă în unele zone ale României. Săptămâna viitoare va debuta al treilea val de caniculă. În ceea ce privește cantitatea de precipitații, aceasta diferă de la o regiune la alta.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat că ziua de sâmbătă va aduce o intensificare a temperaturilor cu 39-40° la umbră.  Săptămâna viitoare, de marți, va debuta al treilea val de caniculă și vom avea 40° la umbră.

”În condițiile în care vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, vor determina o creștere a temperaturilor resimțite spre patru și cinci 46° așa cum am avut și în celelalte două săptămâni de când a început acest val de căldură intens și în zona țării noastre, care a afectat de altfel toată partea de sud-sud-est a Europei.

Pentru că mai multă umiditate în sistemul climatic, coroborat cu temperaturi în creștere, vor conduce la ceea ce înseamnă temperaturi resimțite de peste 40°” a spus Elena Mateescu – director executiv ANM

Vremea în săptămâna 24 iulie – 31 iulie

În săptămâna 24 iulie – 31 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, în special în zonele sudice.

În rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și deficitar în regiunile sudice și la munte.

De marți începe al treilea val de caniculă

Șefa ANM a explicat că începând de săptămâna viitoare, de marți, vom avea temperaturi greu de suportat.

”Iar de marți, într-adevăr, este posibil să consemnăm al treilea val de caniculă și pe care și noi l-am tot menționat în toate intervențiile.

Din nou, temperaturi în partea de sud, de 40°C la umbră, fapt care confirmă, așa cum anticipam și încă de la jumătate a lunii iulie, posibilitatea ca această lună să fie în top trei cele mai călduroase luni din istoria măsurătorilor meteorologice în țara noastră deja suntem la acest moment pe locul trei și cu siguranță ceea ce urmează a se întâmpla până la sfârșitul lunii iulie, pentru că vom vorbi practic în fiecare zi de temperaturi specifice unei vremi caniculare, pentru că maximele vor depăși în continuare 35° iată, ne apropiem de 40° la încă.

Cu siguranță, acest lucru va face ca această lună să fie una dintre cele mai călduroase din istorie. După 2012 și 2007, când ne amintim, aceste veri au fost dintre cele mai călduroase.

Nu este exclus să înregistrăm temperaturi peste ceea ce am avut, pentru că deja solul este mai cald. Se întrunesc ingredientele specifice pentru a înregistra temperaturi mai ridicate atunci când vorbim deja de un val de căldură de lungă durată și când vorbim de maxime peste 35°, până la 40° la umbră, dar și de nopți tropicale, pentru că, căldura este sufocantă și pe parcursul nopților, atunci când consemnăm valori care nu coboară sub 20° chiar urcă la 25°C.

Practic, pragul de 25°C reprezentând temperatura maximă a unei zile de vară în România. Și iată o înregistrăm pe parcursul nopților în această perioadă.”, a mai spus șefa ANM.

Vremea în săptămâna 31 iulie – 07 august

În săptămâna 31 iulie – 07 august, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 07 august – 14 august

În săptămâna 07 august – 14 august, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 14 august – 21 august

În săptămâna 14 august – 21 august, mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, a precizat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax