Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 21 mai, în regiuni din țară: variații de temperatură de la o zi la alta, apoi mai cald. Când vor fi multe ploi

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, în regiuni din țară, până în 21 mai.

Săptămâna aceasta, vor fi variații de temperatură de la o zi la alta, apoi vremea se încălzește.

Va mai ploua mai mult, după data de 14 mai.

Prognoza meteo 8-21 mai

Vremea/ prognoza meteo 8-21 mai: TRANSILVANIA

În prima săptămână de prognoză vor fi ușoare oscilații ale valorilor de temperatură de la o zi la alta, care vor caracteriza o vreme rece pentru această perioadă.

Media maximelor va fi cuprinsă între 11 și 15 grade și cea a minimelor va fi de 3-6 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va crește treptat și vremea se va apropia de normalul termic al sezonului, cu medii ale maximelor începând de la 16 grade până la 22 de grade și ale minimelor cuprinse între 7 și 9 grade.

Local și temporar vor fi ploi, în general de scurtă durată, la începutul primei săptămâni, apoi cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Vremea/ prognoza meteo 8-21 mai: LA MUNTE

Atât media temperaturii maxime cât și cea a minimei vor avea ușoare alternanțe în prima săptămână.

Regimul termic mediu diurn va oscila între 4 și 7 grade, iar cel nocturn între -3 și 1 grad.

În a doua săptămână, tendința valorilor de temperatură va fi de creștere treptată. Media temperaturii diurne va ajunge la 12 grade pe 21 mai, iar cea nocturnă la 5 grade la finalul intervalului prognozat.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului și în perioada 14 – 21 mai.

Vremea/ prognoza meteo 8-21 mai: BANAT

În prima săptămână de prognoză vor fi ușoare alternanțe termice de la o zi la alta. Per ansamblu, vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor de 15-17 grade și ale minimelor de 7-9 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea o tendință de creștere ușoară și treptat vremea se va apropia de normalul termic al perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 18 și 22 de grade și ale minimelor de 10-11 grade.

Local și temporar vor fi ploi, în general de scurtă durată, la începutul primei săptămâni, apoi cu o probabilitate mai mare în intervalul 12 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Vremea/ prognoza meteo 8-21 mai: CRIŞANA

Regimul termic va avea ușoare fluctuații în prima săptămână de prognoză și se va situa sub cel specific sezonului. Media temperaturilor maxime va fi de 16-18 grade și a minimelor de 5-7 grade.

În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi treptat și se va apropia de valori ale temperaturii aerului în jurul celor caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 19 și 23 de grade și minime de 8-10 grade.

Vor fi ploi, în general de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Vremea/ prognoza meteo 8-21 mai: MARAMUREŞ

Regimul termic va avea ușoare alternanțe în prima săptămână de prognoză și se va situa sub cel specific sezonului, cu medii ale temperaturilor maxime de 14-17 grade și ale minimelor de 3-6 grade.

În a doua săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat și se va apropia de valori ale temperaturii aerului în jurul celor caracteristice perioadei. Media maximelor va crește începând de la 16 grade, până la 23 de grade și cea a minimelor va fi cuprinsă între 7 și 9 grade.

Vor fi ploi, în general de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Vremea/ prognoza meteo 8-21 mai: MOLDOVA

Media temperaturii maxime va crește ușor și treptat de la o zi la alta și va porni de la 8 grade pe 8 mai și va ajunge la 23 de grade pe 21 mai.

În prima săptămână de prognoză, temperatura medie nocturnă va scădea treptat de la 5 grade pe 9 mai, la 3 grade în 11 mai, apoi va crește din nou la 7 grade spre finalul primei săptămâni.

În cea de a doua săptămână, media temperaturii maxime va crește treptat de la o zi la alta până spre 11 grade la finalul intervalului.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul intervalului și în a doua săptămână de prognoză.

Vremea/ prognoza meteo 8-21 mai: DOBROGEA

Media temperaturii maxime va crește ușor și treptat; va fi de 13 grade la începutul intervalului și va ajunge la 17 grade spre finalul primei săptămâni de prognoză. Apoi va continua să crească spre 21 de grade până la finalul celei de a doua săptămâni.

În prima săptămână de prognoză, temperatura medie nocturnă va scădea treptat de la 8 grade pe 9 mai, la 6 grade în 11 mai, apoi va crește spre 12 grade până la finalul intervalului prognozat.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată pe 9 mai și în a doua săptămână de prognoză.

Vremea/ prognoza meteo 8-21 mai: MUNTENIA

În prima săptămănă, valorile medii ale temperaturii maxime se vor încadra între 15 și 18 grade, cea mai mică valoare urmând a se înregistra în intrevalul 9 – 11 mai.

În a doua săptămână, valorile medii ale temperaturii diune vor crește treptat spre 24 de grade.

Valorile medii ale temperaturii minime, se vor încadra în prima săptămână între 5 și 9 grade, cu cele mai coborâte valori în intervalul 10 – 12 mai.

În a doua săptămână, valorile medii ale temperaturii nocturne vor crește treptat de la 8 grade pe 15 mai la 11 grade la finalul intervalului.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată pe 9 mai și în a doua săptămână de prognoză.

Vremea/ prognoza meteo 8-21 mai: OLTENIA

În prima săptămână, media temperaturii maxime va scădea de la 21 de grade pe 8 mai la valori de 14 – 16 grade în intrevalul 9 – 14 mai, apoi în a doua săptămână, va crește treptat spre 23 de grade la finalul intervalului.

Valorile termice nocturne vor marca o scădere de la 8 grade pe 9 mai la 6 grade în 12 mai, apoi vor crește treptat spre 11 grade în a doua săptămână.

Ploile vor avea probabilitate mai mare pe 9 mai și în intervalul 14 – 21 mai.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax