Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 23 august. Caniculă, dar și câteva ploi și furtuni. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Publicat

Urmează o săptămână în care temperaturile maxime cresc foarte mult, iar după 8 august vremea se răcorește din nou. Vor mai fi câteva zile cu ploi și furtuni.

La finalul lunii iulie și începutul lunii august sunt anunțate maxime de 35-36 de grade în centrul țării, 37-38 grade Celsius în București și în vestul țării sau chiar 39 de grade la Craiova și 40 de grade Celsius în Mehedinți.

Vezi și Vremea 26 iulie – 1 august: Vin ZILE de FOC în România. Val de aer tropical

După 8 august, temperaturile scad sub pragul de 30 de grade Celsius, în majoritatea regiunilor.

Se mai încălzește ușor la mijlocul lunii viitoare, dar vor mai fi câteva zile pe săptămână, în intervalul 26 iulie – 23 august, în care vor fi ploi sau furtuni.

Vezi și VREMEA în ALBA, 26 iulie-1 august. Zile caniculare cu temperaturi maxime de 35-36 grade. Prognoza meteo în localități din județ

Săptămâna 26 iulie – 1 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vest, iar în restul teritoriului va fi deficitar, mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 2-8 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cu excepția regiunilor sud-vestice și sud-estice, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în nord și nord-est.

Săptămâna 9-15 august

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 16-23 august

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în sud-vest.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax