Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 23 octombrie: zilele mai calde și perioadele cu ploi. Prognoza meteo pe 2 săptămâni în regiuni din țară

Publicat

Vremea se va încălzi din 16 octombrie. Perioade cu ploi slabe vor fi în 12-14 octombrie și în rest doar pe arii restrânse.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

Vremea/ prognoza meteo 10-23 octombrie: TRANSILVANIA

În prima săptămână valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv, valori în medie de 16-18 grade, iar nopțile vor fi relativ calde pentru această perioadă, cu o medie regională, în general peste 8-9 grade.

Citește și VREMEA în ALBA, 17-23 octombrie: câteva zile calde, apoi minime sub zero grade. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Începând din 16 octombrie vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime ce va ajunge la 20-22 de grade, iar minimele vor fi de 5-7 grade.

Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 12-14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe.

Vremea/ prognoza meteo 10-23 octombrie: LA MUNTE

Vremea va fi normală din punct de vedere termic în prima săptămână, cu o medie a maximelor de 8-10 grade, apoi se va încălzi în toată zona, iar până spre finalul perioadei de anticipație, media maximelor se va situa în jurul a 14 grade.

Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeași evoluție, respectiv o medie a acestora mai scăzută în prima săptămână la valori de 2-4 grade, urmată de o creștere, spre 6-7 grade în a doua săptămână.

Local și temporar va ploua în perioada 12-14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe, cel mai probabil spre finalul acestuia.

Vremea/ prognoza meteo 10-23 octombrie: MARAMUREŞ

În prima săptămână valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv valori de 16-18 grade.

Începând din 16 octombrie vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni caldă pentru această perioada, cu o medie a temperaturilor maxime ce va ajunge la 20-21 de grade. Temperaturile minime vor avea mici variații în prima săptămână, la valori cuprinse între 4 și 9 grade, apoi media se va situa în jurul a 7 grade.

Începând cu 12 octombrie vor fi intervale în care local și temporar se vor semnala ploi slabe.

Vremea/ prognoza meteo 10-23 octombrie: BANAT

În prima zi a intervalului vremea va fi relativ caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20-22 de grade, apoi în 11 octombrie scăderea de temperatură la valorile diurne va fi semnificativă, până la o medie regională de 15 grade.

În perioada 12-15 octombrie vor fi maxime termice de 18-19 grade, iar încălzirea estimată ulterior va însemna o medie regional în general de 22-23 de grade, valori ce vor caracteriza o vreme caldă.

Temperaturile minime vor fi în medie de 8-11 grade. Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 11 – 15 octombrie. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Vremea/ prognoza meteo 10-23 octombrie: CRIŞANA

În prima zi a intervalului vremea va fi relativ caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20 de grade, apoi se va produce o scădere de temperatură, astfel că în perioada 11 – 15 octombrie, media regională a valorilor diurne va fi de 17-18 grade.

Vremea va deveni caldă în a doua jumătate a intervalului, când media regională a temperaturilor maxime se va situa la valori de 21-23 de grade. Temperaturile minime vor avea mici variații în prima săptămână, respectiv valori cuprinse între 6 și 9 grade, apoi media acestora va fi de 8-9 grade.

Pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe în perioada 11 – 15 octombrie. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Vremea/ prognoza meteo 10-23 octombrie: MOLDOVA

În perioada 10 – 15 octombrie media temperaturilor maxime va fi de 15-18 grade, valori ce vor caracteriza o vreme normală termic.

Începând din 16 octombrie sunt estimate temperaturi maxime peste normele climatologice, la o medie regională ce se va menține la peste 20 de grade până spre finalul intervalului de anticipație. Temperaturile minime vor fi în medie de 7-9 grade, cu excepția nopții de 10/11 octombrie, când media acestora va scădea spre 3-4 grade.

Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 12-14 octombrie. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi pe arii restrânse va fi redusă.

Vremea/ prognoza meteo 10-23 octombrie: DOBROGEA

Valorile termice diurne se vor situa în jurul a 18 grade în prima săptămână, apoi se va încălzi ușor și în această regiune, până spre o medie de 20-21 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe parcursul intervalului, asfel că media acestora se va situa la valori de 10-12 grade.

Temperaturi minime mai scăzute sunt posibile în noaptea de 10/11 octombrie, când media va fi de 7-8 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în perioada 12 – 14 octombrie și din nou spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Vremea/ prognoza meteo 10-23 octombrie: MUNTENIA

În prima săptămână vremea va fi normală sub aspect termic, media maximelor va fi de 18-20 de grade, cu cele mai scăzute valori în 12 octombrie. În a doua săptămână, valorile termice vor crește ușor și treptat și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, media maximelor urmând a se situa în jurul a 22 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, când vor fi cuprinse în medie între 7 și 11 grade, cu cele mai scăzute valori în 11 octombrie, apoi media estimată va fi de 7-8 grade.

Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe, cel mai probabil spre finalul intervalului.

Vremea/ prognoza meteo 10-23 octombrie: OLTENIA

În prima zi a intervalului media temperaturilor maxime va fi de 19-20 de grade, apoi în 11 octombrie se va produce o scădere de temperatură, până la o medie regională de 16 grade. În perioada 12 – 15 octombrie vor fi maxime termice ușor mai ridicate, la o medie de 17-18 grade, iar în a doua săptămână de anticipație vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu valori în medie de 20-22 de grade.

Temperaturile minime vor fi în jurul a 10 grade în primele 4 zile ale intervalului, iar ulterior, media acestora va scădea la 7-8 grade.

Local și temporar va ploua în perioada 11 – 15 octombrie. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax