Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo actualizată de Florii și Paști: Cum va fi vremea în Săptămâna Patimilor. ANM a transmis estimările până în 24 mai

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, inclusiv perioada de Florii, 1 Mai și Paște ortodox.

Vremea va fi mai rece decât de obicei, cel puțin până în 7 mai. Apoi temperaturile urcă la valori peste 20 de grade însă vor mai scădea, urmând să se stabilizeze după 20 mai.

Vor fi mai multe zile cu ploi în intervalul 26 aprilie – 8 mai.

Ziua de Florii vine cu vreme de vară. Prognoza meteo pentru weekend, dar și pentru Paști. 

Ziua de Florii vine cu vreme caldă în jumătatea sudică a țării, iar Paștele va veni cu temperaturi de vară în aproximativ toată țara, a anunțat Elena Mateescu, director ANM. 

”Ziua de duminică, a Floriilor, aduce vreme mai răcoroasă în special în jumătatea nordică a țării, în timp ce în zonele sudice aduce temperaturi la nivelul maximelor situate, în general, între 18 și 22 de grade.” a spus Elena Mateescu, directoare ANM, despre cum va fi vremea în duminica de Florii potrivit DCNews.

Duminica de Florii va aduce și, izolat, ploi slabe. 

Directoarea ANM a spus că în duminica următoare, de Paști, ”temperaturile vor fi chiar mai mari, până la 24-25 de grade Celsius, în parte de sud-vest, sud-est și est a țării, adică ne vom apropia de valori ce caracterizează o zi de vară în țara noastră”. 

Vremea de Florii: parțial însorit, minime de 4-6 grade, maxime de 16-17 grade Celsius (zone joase); la munte: minime între -3 și zero grade, maxime de 6-10 grade Celsius

Ploi în Săptămâna Mare: Pentru Săptămâna Patimilor, meteorologii anunţă ploi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, regimul pluviometric fiind excedentar în sud-vest, vest, nord-vest și local în centru.

Vremea de 1 Mai: parțial însorit, minime de 6-8 grade, maxime de 17-20 grade Celsius (zone joase); la munte: minime între 1 și 2 grade, maxime 14-16 grade Celsius

Vremea de Paști: parțial însorit, minime de 7-8 grade, maxime de 16-18 grade Celsius (zone joase și la munte)

Perioadele cu ploi: 27-30 aprilie, 3-5 mai, 8 mai, 11 mai, 15 mai, 22-23 mai (posibile furtuni)

Vremea până în 24 mai – prognoza ANM pe 4 săptămâni:

Săptămâna 26 aprilie – 2 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în sud-vest, vest, nord-vest și local în centru, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 3 – 9 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în extremitatea de nord a țării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 10 – 16 mai

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific acestui interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 17-24 mai

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar posibil local ușor mai coborâte.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax