Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 27 februarie. Ploi aproape în fiecare zi, în unele regiuni. Prognoza meteo pe 2 săptămâni în țară

Publicat

În Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Moldova și la munte sunt anunțate precipitații aproape în fiecare zi, în următoarele două săptămâni.

Va fi o perioadă de încălzire a vremii, urmată de alta, mai rece și apoi temperaturile cresc iar.

Vezi și VREMEA în ALBA până duminică: Prognoza meteo de weekend, 18-20 februarie

Administrația Națională de Mateorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme în regiuni din țară, în următoarele două săptămâni.

Prognoza meteo 14-27 februarie: TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi până spre finalul primei săptămâni de prognoză. Media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 10 grade, iar a minimelor va fi de 1-3 grade.

Va urma o răcire treptată, care se va încheia în jurul datei de 23 februarie. În această zi maximele termice vor atinge în medie 4 grade, iar minimele -6 grade. În zilele care vor urma, atât media maximelor cât și a minimelor de temperatură vor crește spre 7, respectiv -4 grade.

După data de 15 februarie vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 14-27 februarie: LA MUNTE

În tot intervalul de prognoză media valorilor termice maxime va avea variații: în general, între -4 și 2 grade, iar a minimelor între -9 și -3 grade.

Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai însemnate în jurul datei de 17 februarie și a datei de 21 februarie.

Prognoza meteo 14-27 februarie: MARAMUREŞ

Până în jurul datei de 18 februarie vremea se va încălzi treptat. Media maximelor va ajunge la 8-9 grade, iar a minimelor la 2-3 grade. În următoarele aproximativ 5 zile se va răci cu 5-6 grade. Apoi, până la finalul intervalului de prognoză se va încălzi din nou. Media maximelor termice va ajunge să depășească 6 grade, iar a minimelor -3…-2 grade.

După data de 14 februarie vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai importante în ziua de 17 februarie și în jurul zilei 21 februarie.

Prognoza meteo 14-27 februarie: BANAT

Media maximelor termice va crește de la 10 grade în prima zi, la 13 grade în cea de a doua. Apoi, nu se va modifica semnificativ. Din 20 februarie și până în 23 februarie vor scădea și se ajunge la 7-8 grade. O ușoară încălzire a vremii se va resimți din nou, în zilele care vor urma.

Media minimelor termice va fi în creștere de la -1 grad în prima dimineață, până la 4 grade în jurul datei de 18 februarie. Apoi trendul va fi în general de scădere, iar din data de 24 februarie se va situa din nou sub pragul de îngheț.

Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai importante în ziua de 17 februarie și din nou în jurul datei de 22 februarie.

Prognoza meteo 14-27 februarie: CRIŞANA

În primele două zile de prognoză vremea se va încălzi. În 15 februarie, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 12 grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, temperaturile diurne nu vor mai avea variații importante. Apoi, vor scădea ușor și treptat, iar în 23 februarie media lor nu va mai depăși 6-8 grade.

Va urma un proces lent de încălzire ușoară. Media minimelor termice va crește de la -2 grade în prima dimineață, până la 3-4 grade în cea din data de 16 februarie. Nu vor mai fi oscilații semnificative în următoarele trei zile.

Din 20 februarie valorile termice minime vor scădea din nou. Cea mai rece dimineață va fi cea de 24 februarie, când media lor va coborî sub -3…-4 grade. În ultimele zile, temperaturile nocturne vor crește treptat, iar la final se vor apropia de pragul de îngheț.

Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai importante în 17 februarie și în zilele de 21 și 22 februarie.

Prognoza meteo 14-27 februarie: MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză vremea se va încălzi. Media temperaturilor maxime va ajunge să atingă 10-11 grade, iar a minimelor 3-4 grade.

Va urma o perioadă în care trendul general va fi de scădere.Cea mai răcoroasă perioadă va fi în jurul datei de 24 februarie, când maximele termice vor fi în medie de 4-5 grade, iar minimele de -4…-3 grade.

Ulterior se va încălzi ușor și treptat, cu aproximativ 3-4 grade.

După data de 16 februarie, temporar, vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 14-27 februarie: DOBROGEA

Media maximelor termice va crește de la 5 grade în prima zi, până la 12-13 grade în data de 19 februarie. În următoarele 5 zile se va răcori, iar media va scădea cu aproximativ 7-8 grade. Apoi se va încălzi din nou pentru ca la finalul intervalului de prognoză să atingă 7-9 grade.

Evoluția minimelor termice va fi relativ asemănătoare: cele mai răcoroase dimineți vor fi cele de la începutul intervalului de prognoză, iar cele mai plăcute termic, în jurul datei de 18 februarie.

Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

Prognoza meteo 14-27 februarie: MUNTENIA

Media maximelor termice va fi în creștere până în data de 19 februarie, când se va situa în jurul valorii de 15 grade. Media minimelor va crește până în dimineața zilei de 18 februarie, când va atinge 4-5 grade.

Va urma o răcorire treptată: temperaturile maxime vor ajunge să atingă în medie 8 grade, în jurul zilei de 24 februarie, iar cele minime -2 grade. În ultimele zile de prognoză atât maximele cât și minimele de temperatură vor crește din nou, ușor și treptat.

Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în jutul datei de 17 februarie și după data de 20 februarie.

Prognoza meteo 14-27 februarie: OLTENIA

În prima săptămână de prognoză, atât media temperaturilor maxime, cât și a celor minime va fi, în general, în creștere, până la 14-15 grade, respectiv 4-5 grade.

În cea de a doua săptămână trendul va fi, în majoritatea zilelor, de scădere. Maximele termice vor atinge o medie de cel puțin 7-8 grade, iar minimele de -3…-2 grade.

Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în intervalul 17 – 23 februarie.

sursă: meteoromania.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax