Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 27 septembrie, în Transilvania și la munte. Temperaturi maxime și perioadele cu ploi din următoarele 2 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 27 septembrie, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea se răcește după 18 septembrie și se încălzește apoi ușor, după 20 septembrie. Sunt posibile ploi în intervalul 17-18 septembrie.

În Transilvania, în primele patru zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice ce se vor situa peste normele climatologice specifice acestei perioade, mediate regional în jurul a 28 de grade. În 18, 19 și 20 septembrie se va răci accentuat, asfel că media maximelor va fi de 18 grade, apoi se va încălzi ușor până în data de 25 septembrie când vor urca la valori de 24 de grade. Finalul de interval va aduce o răcorire ușoară, la medii diurne de 22 de grade. Regimul termic nocturn va fi constant până în 18 septembrie, la medii de 12 grade, apoi va scădea la 6 grade în intervalul 19 – 21 septembrie, iar ulterior se va situa, în medie, între 8 și 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză.

La munte, în primele 4 zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât normalul perioadei, cu media maximelor în jurul a 20 de grade. Din 18 septembrie și până în 21 septembrie se va răci, chiar semnificativ, astfel că maximele mediate vor fi de 10…12 grade. Pe intervalul 22-26 septembrie se va încălzi ușor, cu medii ale maximelor de 14…16 grade, iar la final se preconizează din nou o scădere a valorilor termice spre 14 grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 10 grade în perioada 14-17 septembrie, apoi vor scădea brusc la 2 grade mediat regional în 19 și 20 septembrie și ulterior vor crește din nou pînă la medii în jurul a 8 grade.

Ploile se vor semnala în 17 și 18 septembrie, iar în restul intervalului probabilitatea apariției acestora va fi destul de redusă.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax