Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 5 octombrie. Zile calde și câteva ploi. Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Vremea va fi mai caldă decât de obicei până la finalul lunii septembrie.

Și în primele zile din octombrie vor fi temperaturi peste 20 de grade Celsius.

În județul Alba, în zonele mai joase, săptămâna aceasta se anunță temperaturi maxime de 29-30 de grade Celsius, neobișnuite pentru început de toamnă și mult soare.

După 14 septembrie, temperaturile mai scad ușor, până la 24-25 de grade Celsius, iar până la finalul lunii și început de octombrie, la 23-24 grade.

Perioade cu ploi sunt anunțate în jurul datelor de 19-20 septembrie și 23-24 septembrie.

Săptămâna 7-13 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în sud-vest.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Săptămâna 14-20 septembrie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Excepție vor face regiunile vestice și nordvestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 21-27 septembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea sudică.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax