Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 8 februarie. Ninsori și GER în următoarele săptămâni. Meteorologii anunță temperaturi de minus 20 de grade

Publicat

Meteorologii anunță vreme rece până în 25 ianuarie. Ulterior temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei. În următoarele două săptămâni, vor fi mai multe zile cu ninsori, și în zonele mai joase.

În județul Alba, vremea se va răci considerabil după 14 ianuarie când sunt anunțate temperaturi minime de până la -15 grade Celsius și valori negative și ziua.

Se mai încălzește câteva grade în perioada 20-24 ianuarie, apoi se răcește din nou, iar la început de februarie vor fi maxime de 3-4 grade, însă va fi în continuare foarte frig noaptea.

Perioadele cu ninsori sunt 11-16 ianuarie și 22-25 ianuarie. Este posibil să ningă din nou în jurul datei de 2 februarie.

Prognoza meteo în țară în următoarele 4 săptămâni:

Săptămâna 11-17 ianuarie

Cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării.

Temperaturi / precipitații: zonele joase – maxime între 2 și -3 grade Celsius; -6 grade Celsius în perioada 16-17 ianuarie; ninsori – 11-14 ianuarie; la munte:  maxime între -1 și -7 grade Celsius; foarte frig în perioada 15-17 ianuarie (maxime de -10…-12 grade Celsius, minime de până la -17 grade Celsius); ninsori: 11-14 ianuarie

Săptămâna 18-24 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperaturi / precipitații: foarte frig în 18 ianuarie; apoi maxime între 0-4 grade Celsius în zonele mai joase și -5… 4 grade la munte; din 24 ianuarie, vremea se răcește din nou; posibile ninsori la munte în jurul datelor de 20 ianuarie și 23 ianuarie și 23-24 ianuarie în zone mai joase

Săptămâna 25-31 ianuarie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această sâptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Temperaturi / precipitații: vremea se răcește din nou; maxime de -1 grad… 1 grad Celsius în zonele mai joase, minime până la -10 grade Celsius, posibil ninsori în 25 ianuarie; maxime -5… -7 grade la munte, minime până la -13 grade Celsius

Săptămâna 1-8 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Temperaturi / precipitații: maxime de 0-4 grade Celsius în zonele mai joase, nopți geroase (minime până la -10 grade Celsius); la munte, maxime negative și minime până la -13 grade Celsius; posibile ninsori în jurul datei de 2 februarie.

UPDATE: Prognoza meteo pe 2 săptămâni în regiuni din țară – ANM

Meteorologii atenționează că în următoarele două săptămâni (11 – 24 ianuarie) va fi vreme în răcire accentuată în întreaga ţară, chiar geroasă, cu valori termice minime ce vor coborî până la -18 grade Celsius, în Transilvania, dar şi cu precipitaţii ce se vor semnala în aproape tot intervalul analizat.

TRANSILVANIA

În primele trei zile ale intervalului, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0 – 1 grad şi minime în jur de -3 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zonele depresionare. Răcirea prognozată pentru perioada 14 – 20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 şi -4 grade şi minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 şi -10 grade.

Apoi, la începutul ultimei decade din ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 şi -7 grade.

Probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză şi după 20 ianuarie.

LA MUNTE

În primele trei zile ale intervalului, se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime ce urmează să varieze între -5 şi -3 grade şi minime în jurul a -8 grade. În perioada 14 – 20 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi între -12 şi -10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade.

După acest interval, estimarea indică o creştere treptată a temperaturii, media maximelor fiind cuprinsă între -6 şi -4 grade, în timp ce valorile minime se vor situa în jurul a -10 grade.

Precipitaţii se vor înregistra pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până pe 14 ianuarie şi după 20 ianuarie.

MARAMUREȘ

Temperaturile maxime în primele trei zile ale intervalului de prognoză vor fi jur de 2 grade, iar minimele uşor negative, la o valoare medie între -3 şi -2 grade. Ulterior, este prognozată o răcirea accentuată a vremii, care va determina valori medii ale maximelor termice exclusiv negative de aproximativ -8 grade în intervalul 16 – 18 ianuarie, când şi nopţile vor fi geroase, cu minime ce vor scădea sub -15 grade.

După 20 ianuarie, temperatura va fi în creştere, astfel încât media maximelor va ajunge la -2 grade, iar minimele la nivelul regiunii vor oscila între -10 şi -8 grade.

Vor fi precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie şi la începutul ultimei decade din ianuarie.

BANAT

În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi în jur de 2 grade, iar a celor minime între -4 şi -2 grade. În perioada 15 – 20 ianuarie, vremea va deveni rece, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii de la -6 la -4 grade şi minime ce vor scădea până la valori în jur de -12 grade.

După acest interval este estimată o creştere de temperatură, astfel valorile maxime vor fi, în medie, de zero grade, iar media regională a minimelor va oscila între -8 şi -5 grade.

Temporar, se vor semnala precipitaţii în perioada 11 – 15 ianuarie, dar cu o probabilitate în creştere şi după data de 19 ianuarie.

CRIȘANA

La începutul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi de 0 – 2 grade, iar a celor minime de aproximativ -3 grade, caracterizând un regim termic normal pentru această perioadă. Între 15 şi 20 ianuarie, vremea se va răci accentuat devenind rece, geroasă în timpul nopţilor, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de -5 grade şi minime ce vor prezenta o medie regională între -15 şi -13 grade.

Procesul de încălzire estimat pentru finalul celor două săptămâni de prognoză va însemna o medie a temperaturilor maxime ce se va apropia de zero grade şi minime în jur de -6 grade.

Temporar, se vor semnala precipitaţii în perioada 11 – 15 ianuarie, dar cu o probabilitate destul de mare şi după 19 ianuarie.

MOLDOVA

Până pe 14 ianuarie, pe fondul nebulozităţii persistente, nu se vor înregistra variaţii termice semnificative. Media valorilor maxime va fi de 0 – 1 grad, iar minimele vor fi de aproximativ -3 grade. Vremea va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, geroasă în timpul nopţilor, cu maxime la nivelul regiunii cuprinse între -8 şi -4 grade, respectiv minime, în general, între -15 şi -10 grade.

Tendinţa vremii va fi de încălzire la începutul celei de-a treia decade, când temperaturile vor fi apropiate de cele normale, cu valori medii de la -3 la -2 grade pentru maxime, dar şi de la -10 până la -7 grade pentru cele minime.

Se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ la începutul intervalului, apoi temporar până în 15 ianuarie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.

DOBROGEA

Până în 14 ianuarie, nu se întrevăd variaţii semnificative în evoluţia temperaturii, astfel că media valorilor maxime va fi de 2 – 4 grade, iar minimele de 0 – 2 grade, în primele două nopţi, apoi de aproximativ -1 grad. Şi în această regiune vremea va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, când în cele mai reci zile, maximele vor fi negative, la o medie între -5 şi -3 grade, iar minimele vor scădea spre -10 grade.

După acest interval, este estimată o încălzire treptată, iar temperaturile se vor apropia de cele normale, cu maxime la nivelul regiunii de 0 – 2 grade şi minime în jur de -4 grade.

Se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ în primele zile ale intervalului. Vor mai fi posibile precipitaţii, probabilitatea de apariţie a acestora fiind mai mare după 20 ianuarie.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului, pe fondul menţinerii nebulozităţii şi a precipitaţiilor, amplitudinea termică de la zi la noapte va fi redusă. Media regională a temperaturilor maxime va fi de un grad, iar a celor minime între -1 grad şi zero grade. După 14 ianuarie, vremea se va răci accentuat şi va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor, cu temperaturi maxime, în medie cuprinsă între -7 şi -4 grade şi minime cuprinse, în general, între -14 şi -10 grade.

Ulterior, se va încălzi treptat, astfel că pentru perioada 20 – 24 ianuarie sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de zero grade şi minime de la -8 la -6 grade.

Se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ, la începutul săptămânii, iar mai apoi după data de 20 ianuarie.

OLTENIA

În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 2 – 3 grade, iar a celor minime între -2 şi zero grade. După data de 14 ianuarie, vremea se va răci accentuat, cu temperaturi maxime negative în toată regiunea, la valori medii, ce vor oscila între -7 şi -3 grade, în timp ce minimele vor ajunge în cele mai reci nopţi spre -15 până la -13 grade.

La începutul celei de-a treia decade, este estimată o încălzire treptată spre valori apropiate de mediile multianuale, temperaturile maxime la nivelul regiunii situându-se în jurul a zero grade, iar minimele, în general, între -8 şi -6 grade.

Se vor semnala precipitaţii în primele două zile ale intervalului, după care probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai redusă, urmând să crească după data de 20 ianuarie.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax