Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 8 iunie. Perioadele cu ploi și cele cu temperaturi peste 20 de grade. Prognoza meteo lunară

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni, până în 8 iunie. Cu excepția zilei de luni, când sunt anunțate maxime de 29-30 de grade, temperaturile medii vor fi de 22-23 de grade Celsius până la finalul lunii mai.

Posibile ploi și furtuni, dar și o răcire temporară a vremii sunt anunțate în intervalele 12-15 mai, 18-20 mai, 26 mai și apoi din nou în 28-29 mai.

În prima săptămână de vară, temperaturile maxime vor fi în medie de 25 de grade Celsius. Vor și câteva averse și furtuni.

Săptămâna 11-17 mai

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate, decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sudice, vestice și sud-vestice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 18-24 mai

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în regiunile estice și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 25-31 mai

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 1-8 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în toată țara.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax