Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 8 mai. Perioadele mai reci și zilele cu ploi și furtuni. Prognoza meteo pe două săptămâni în regiuni din țară

Publicat

După două zile mai calde, vremea se răcește brusc, la valori sub 20 de grade Celsius. De 1 mai, sunt anunțate maxime de 16-18 grade Celsius. Vor fi în continuare furtuni și ploi.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2022 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni în regiuni din țară.

Prognoza meteo 25 aprilie – 8 mai: TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, media regională a maximelor va fi de 17-18 grade. Din 27 aprilie, media maximelor va scădea spre 13 grade, apoi vremea se va încălzi ușor și treptat.

În intervalul 29 aprilie – 8 mai, maximele vor fi cuprinse între 14 și 17 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în zilele de 29 și 30 aprilie.

Vezi și VREMEA în ALBA, 25 aprilie – 1 Mai: temperaturile scad, vor fi ploi și furtuni. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Media minimelor va scădea de la 8 grade în 25 aprilie, până la valori în jurul a 4 grade în 27 aprilie, apoi va crește ușor spre 6 grade în 28 aprilie. Ulterior datei de 28 aprilie, variațiile minimelor vor fi nesemnificative, astfel încât media regională a intervalului 28 aprilie – 8 mai va fi de 5-6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 25-29 aprilie, apoi din nou în intervalul 3-8 mai.

Prognoza meteo 25 aprilie – 8 mai: LA MUNTE

În intervalul 25- 27 aprilie media valorilor diurne va fi de 9-10 de grade, apoi temperatura aerului va scădea până spre 6 grade în zilele de 28 și 29 aprilie. Ulterior vremea se va încălzi.

Se vor înregistra în medie 8 grade în intervalul 1-4 mai. După data de 4 mai și până la sfârșitul intervalului, media regională a maximelor va fi de 9-10 grade.

Media minimelor va scădea de la 4 grade în data de 25 aprilie, până la valori în jurul valorii de 0 grade în data de 2 mai. Apoi va crește ușor până la sfârșitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Prognoza meteo 25 aprilie – 8 mai: MARAMUREŞ

La începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 17-18 grade, apoi temperatura aerului va scădea. În ziua de 28 aprilie media maximelor se va situa în jurul a 14 grade.

Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât până în data de 1 mai se estimează a se înregistra valori maxime medii în jurul a 17 grade. După data de 6 mai, media maximelor va crește ușor, astfel că până la sfârșitul intervalului vor fi 19 grade.

Media minimelor va scădea de la 9 grade în 25 aprilie, până la valori în jurul a 5 grade în 27 aprilie, apoi va crește ușor spre 7 grade în 28 aprilie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea până la valori medii de 5 grade. Apoi variațiile vor fi nesemnificative, în intervalul 29 aprilie -1 mai.

După data de 1 mai și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, media regională caracteristică va fi de 5-6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 25 aprilie – 28 aprilie, apoi în intervalul 2-8 mai.

Prognoza meteo 25 aprilie – 8 mai: BANAT

În perioada 25 – 27 aprilie media maximelor va fi de 19-20 grade. Ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va scădea spre valori în jurul a 17 grade în medie. Din 30 aprilie și până la sfârșitul intervalului, variațiile termice vor fi în general nesemnificative. Maxima regională caracteristică fiind de 18-20 de grade, în medie.

Minimele vor scădea ușor de la 9 grade la începutul intervalului, spre valori medii de 7 grade în data de 27 aprilie. Apoi vor crește ușor până spre 8-9 grade în 28 aprilie. După data de 28 aprilie și până la sfârșitul intervalului, variațiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative, media regională a minimelor fiind de 7-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 25 -30 aprilie, apoi din nou după data de 1 mai.

Prognoza meteo 25 aprilie – 8 mai: CRIŞANA

În intervalul 25 – 27 aprilie media maximelor va fi de 18-19 grade. Ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va scădea spre 16 grade în medie. În intervalul 2 – 6 mai va crește ușor până la valori de 18 grade. În ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor crește ușor spre valori medii în jurul a 20 de grade.

Minimele vor scădea de la 9 grade, în medie în prima zi a intervalului, spre valori medii în jurul a 6 grade, în data de 28 aprilie. Ulterior datei de 2 mai, și până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative, media regională a minimelor fiind de 7-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 25 -29 aprilie, apoi din nou după data de 1 mai.

Prognoza meteo 25 aprilie – 8 mai: MOLDOVA

În primele două zile, media maximelor va fi de 21-22 de grade, apoi temperatura aerului va scădea până spre valori de 14-15 grade în ziua de 28 aprilie. Ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât în data de 5 mai media regională a maximelor va fi de până la 19 grade.

Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative, maxima regională fiind de 18-19 grade, în medie.

Minimele vor scădea de la 10 grade în medie la începutul intervalului spre valori în jurul a 7 grade în data de 27 aprilie, apoi vor crește ușor până spre 8 grade în 28 aprilie. Ulterior acestei date va scădea din nou, de această dată până spre valori de 5 grade în 30 aprilie și 01 mai.

După data de 1 mai tendința este de ușoară creștere, astfel încât media regională a intervalului 02 -08 mai va fi de 6-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 25 -28 aprilie, apoi în intervalul 4 -8 mai.

Prognoza meteo 25 aprilie – 8 mai: DOBROGEA

Media maximelor va crește de la 17 grade în prima zi, spre valori de 22 de grade în 26 aprilie, apoi temperatura aerului va scădea treptat până la valori de 14 grade în 29 aprilie.

Ulterior acestei date, până în 2 mai nu vor fi variații de la o zi la alta, astfel încât media regională a maximelor va fi de 14 grade. Apoi tendința temperaturii aerului va fi de creștere ușoară de la o zi la alta până spre valori medii maxime de 17 grade, în ultima parte a intervalului. În intervalul 25 – 28 aprilie, media regională a minimelor va fi de 10-11 grade.

După data de 28 aprilie minimele vor scădea până spre valori medii în jurul a 7 grade în 30 aprilie, 1 și 2 mai, apoi tendința temperaturii minime a aerului este de creștere treptată până spre valori în jurul a 10 grade în intervalul 6- 8 mai.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în 28 aprilie, respectiv în intervalul 3 -8 mai.

Prognoza meteo 25 aprilie – 8 mai: MUNTENIA

În primele zile ale intervalului media valorilor diurne va fi de 23-24 de grade, apoi temperatura aerului va scădea. În ziua de 29 aprilie se vor înregistra valori în jurul a 16 grade.

Ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât media regională a maximelor în intervalul 30 aprilie -8 mai va fi cuprinsă între 16 și 20 de grade.

Media minimelor va scădea de la 11 grade în 25 aprilie, până la valori în jurul a 8 grade în 26 și 27 aprilie. Apoi va crește ușor spre 9 grade în 28 aprilie. Ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va scădea până la valori medii de 6 grade (în 30 aprilie), apoi variațiile vor fi nesemnificative.

După data de 2 mai și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, tendința temperaturii aerului va fi de creștere ușoară, astfel încât până la sfârșitul intervalului media minimelor va fi de 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 27 și 28 aprilie, respectiv în intervalul 6 -8 mai.

Prognoza meteo 25 aprilie – 8 mai: OLTENIA

În intervalul 25- 27 aprilie, media valorilor diurne va fi de 22 de grade, apoi temperature aerului va scădea până spre 16-17 grade în intervalul 28 -30 aprilie. Ulterior vremea se va încălzi treptat: media regională a maximelor, în intervalul 30 aprilie – 8 mai, va fi cuprinsă între 17 și 20 de grade. Valorile mai mici se vor înregistra în primele zile ale intervalului.

Media minimelor va scădea de la 10 grade în 25 aprilie, până la valori în jurul a 8 grade în 26 și 27 aprilie, apoi va crește ușor spre 10 grade în data de 28 aprilie. Ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va scădea până la valori medii de 6 grade în data de 2 mai.

După data de 2 mai și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, tendința temperaturii aerului este de creștere ușoară, astfel încât până la sfârșitul intervalului media minimelor va fi de 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 27 și 28 aprilie, respectiv în zilele de 7 și 8 mai.

sursă: meteoromania.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Copiii din așezămintele sociale și educaționale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei au învățat despre bunătate

Publicat

În cadrul „Sărbătorilor copilăriei”, copiii din centrele sociale și educaționale ale Eparhiei de Alba Iulia au serbat bunătatea în săptămâna 16-20 mai. În această săptămână au avut loc activități prin care s-au evidențiat aspectele definitorii ale acestei virtuți.

Prin intermediul activităților derulate, cei mici au identificat bunătatea ca esența vieții morale, fiind caracterizată de acte de generozitate, de considerație sau de preocupare pentru cei din jur. Pentru a înțelege și mai bine esențialitatea bunătății în viața noastră, aceștia au enumerat câteva beneficii ale pentru care este recomandat să adoptăm comportamente din sfera bunătății.

Pe parcursul celor cinci zile, copiii, îndrumați de cadrele didactice, au scris „Jurnalul faptelor bune!”, fiind încurajați să consemneze la sfârșitul fiecărei zile faptele bune pe care le-au realizat. Acest jurnal a cuprins mai multe rubrici, printre care „Faptele mele bune de astăzi; cine s-a bucurat de fapta mea bună, cum m-am simțit eu” etc. Exercițiul a reprezentat o oportunitate de a discuta cu cei mici despre emoțiile pozitive care ne cuprind atunci când facem bine.

În Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, în sectorul social-filantropic funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, 18 case de tip familial și centre de plasament, 15 centre de zi și 17 centre „Școală după Școală”, toate în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”.

Aceste așezăminte își desfășoară activitatea sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea, proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cine a fost Bethlen Gábor și cum a ajuns portretul lui Avram Iancu la picioarele statuii sale de la Alba Iulia

Publicat

Dezvelirea statuii principelui Transilvaniei, Bethlen Gabor, la Alba Iulia, a generat reacții, după gestul senatorului PSD de Alba, Călin Matieș. În prezența președintelui Ungariei, Katalin Novak, acesta a așezat la picioarele statuii un portret al lui Avram Iancu. 

Îmbrăcat în costum popular, senatorul Matieș i-a oferit un buchet de flori președintelui Ungariei, Katalin Novak, supravegheat îndeaproape de membrii structurii de pază ai acesteia.

După ce i-a dat florile, el a scos dintr-o traistă cu motive populare un portret al eroului național român Avram Iancu, pe care l-a așezat la picioarele statuii principelui Gabriel Bethlen, pentru a aminti de cei 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

”Aș vrea să pun cu Avram Iancu aici, pentru că sunt 150 de ani și Cetatea avea nevoie de Avram Iancu, domnul primar (Gabriel Pleșa, aflat și el de față – n.red.) trebuia să știe acest lucru” a spus Matieș.

”Nu-i vorba de circ, sunt singur, e vorba de identitatea națională” a adăugat acesta, imediat după ce l-a așezat pe Avram Iancu la picioarele lui Bethlen Gabor.

Un gest controversat, mai ales că poate fi interpretat și invers în raport cu intenția declarată a acestuia.

Călin Matieș este și candidatul stabilit de PSD Alba pentru primăria municipiului Alba Iulia, la următoarele alegeri locale.

Cine a fost Gabriel Bethlen sau Bethlen Gabor

Dezvelirea statuii de la Alba Iulia a generat multe comentarii legate de Bethlen Gabor. Puțină lume știe însă cine a fost acesta.

Gabriel Bethlen (în maghiară Bethlen Gábor) s-a născut în jurul anului 1580, la Ilia și a decedat la 15 noiembrie 1629, la Alba Iulia. La 13 ani a rămas orfan de ambii părinţi, iar domeniul familial şi bunurile din Ilia i-au fost confiscate.

A intrat în slujba Curţii princiare, iar la 20 de ani a devenit comandant de oşti şi se afla în anturajul principelui transilvănean Sigismund Bathory, la Curtea imperială de la Viena.

Acesta a fost principe al Transilvaniei între 1613-1629 și începând cu 1619 lider al mișcării antihabsburgice din estul și nordul Ungariei în contextul Războiului de Treizeci de ani, în care Transilvania s-a situat de partea puterilor oponente Sfântului Imperiu Romano-German.

A încercat să ajungă stăpânitor al Moldovei și al Munteniei, pe care ar fi dorit să le unească sub numele de Dacia (potrivit istoricului Constantin Giurescu). Nu a fost însă lăsat de otomani, care l-au sprijinit în schimb împotriva dinastiei de Habsburg.

VIDEO: Moment tensionat la dezvelirea statuii lui Bethlen Gabor. Senatorul Matieș a alăturat portretul lui Avram Iancu

A fost educat la Lăzarea, în castelul unchiului său András Lázár. Mai apoi a fost trimis la curtea prințului Sigismund Báthory, cu care a fost și când a mers în campania sa în Țara Românească.

În 1613 Bethlen a condus o puternică armată împotriva lui Gabriel Báthory.

 • După abdicarea lui Sigismund Bathory, fiind de confesiune calvină, Bethlen se alătură taberei nobiliare antihabsburgice, susţinându-l pe Moise Secuiul la tronul Transilvaniei. După înfrângerea acestuia, s-a refugiat în Imperiul otoman, unde a stabilit relaţii cu demnitarii sultanului (’’îi cunosc firea turcului’’ – va spune el mai târziu).
 • Orientarea sa turcofilă a intrat în coliziune cu cea proaustriacă a lui Bathory, care a încercat sa-l lichideze. Prevenit, în 1612 Gabriel Bethlen s-a refugiat din nou la turci, unde a fost primit de sultan, care l-a numit principe. Deşi este proscris de Dietă, Bethlen a înaintat sprijinit şi de oştile muntene si moldovene, iar Bathory a fugit și a fost uasasinat la Oradea. În acest context, la 23 octombrie 1613, Stările îl aleg pe Bethlen ca principe al Transilvaniei.

Se pare că din cauza tenului mai închis, în epocă a fost poreclit ”Țiganul”. A ajuns pe tronul Transilvaniei cu sprijinul otomanilor, spre deosebire de ce voiau Hasburgii. Pe data de 13 octombrie 1613, dieta Transilvaniei, la Cluj, a ratificat alegerea sultanului Ahmed I.

În 1651 și împăratul Matia I l-a recunoscut drept rege al Transilvaniei, în schimbul unei promisiuni secrete din partea lui Bethlen în care l-ar fi ajutat împotriva Otomanilor.

Un alt tip de conducător

Între timp ce a fost conducător, Bethlen a evitat cruzimea și excesele, tipice predecesoriilor săi. El a dezvoltat producția minieră și industrială, naționalizând multe sectoare ale comerțului extern al Transilvaniei.

A costruit și un nou castel în Alba Iulia, capitala Transilvaniei pe acea vreme, s-a înconjurat cu o curte splendidă și a sponsorizat arta și cultura (el însuși a scris câteva imnuri), în special în ceea ce privește aspectele legate de credința lui calvinistă.

Multe dintre acțiunile sale guvernamentale au fost, de fapt, dictate de dorința de a favoriza răspândirea culturii protestante: a înființat o academie la care a invitat fiecare pastor sau profesor maghiar care a vrut să meargă acolo și a trimis studenți la universități protestante în Anglia, Țările de Jos și în principatele protestante ale Sfântului Imperiu Roman.

A conferit titluri nobiliare ereditare tuturor pastorilor protestanți și le-a interzis nobililor maghiari să împiedice accesul la educație al supușilor.

Katalin Novak: maghiarii din Transilvania nu pot contribui la prosperitatea Ungariei şi a României decât păstrându-şi identitatea

În același timp, și-a ales consilieri și de la alte confesiuni, pentru a fi ”sigur că nu va cădea în excesele religioase”.

În acțiunea sa politică, el nu a neglijat aspectele militare, care ar fi servit la realizarea unei politici externe agresive și ambițioase; în acest scop el a înființat o armată eficientă de mercenari care, datorită acordurilor de pace cu Otomanii, s-a putut îndrepta spre domeniile habsburgice la nord și la est de teritoriul său.

Au existat multe motive pentru rivalitatea sa cu Viena: din 1618, odată cu izbucnirea Războiului de Treizeci de ani, Habsburgii au început o politică de centralizare și au încercat eliminarea protestantismului.

A murit pe 15 noiembrie 1629, dar a reprezentat una dintre cele mai originale personalități ale secolului său: în ciuda credinței calviniste, el n-a limitat libertatea religioasă a supușilor săi, ajutându-l chiar pe iezuitul György Káldy în traducerea și publicarea unei versiuni a Bibliei.

Surse: Historia.ro, Adevărul.ro, Wikipedia

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Două cazuri COVID raportate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 23 mai

Publicat

Au fost înregistrate două cazuri COVID noi, în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) luni, 23 mai.

În județ sunt 76 de cazuri active în total.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 53.855 cazuri confirmate, 52.483 persoane vindecate, 1.290 decese. În același interval au fost procesate 467.098 teste, din care 357.268 PCR și 109.902 rapide.

În ultimele 24 de ore au fost făcute 130 testări: 58 PCR la spitalul județean și 72 teste rapide.

Cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore în județul Alba

Alba Iulia – 2 cazuri

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,22 (anterior 0,25).

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile

Localitate Incidență  Cazuri
POŞAGA 1.12 1
POIANA VADULUI 0.96 1
VALEA LUNGĂ 0.96 3
LUPŞA 0.7 2
CETATEA DE BALTĂ 0.65 2
CIUGUD 0.61 2
NOŞLAC 0.55 1
ŞONA 0.46 2
LOPADEA NOUĂ 0.4 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 0.37 28
METEŞ 0.36 1
ŞUGAG 0.35 1
MUNICIPIUL BLAJ 0.29 6
ORAŞ OCNA MUREŞ 0.29 4
ORAŞ CUGIR 0.28 7
MUNICIPIUL AIUD 0.24 6
GALDA DE JOS 0.23 1
SĂSCIORI 0.15 1
ORAŞ TEIUŞ 0.14 1
ORAŞ ZLATNA 0.13 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 0.12 4
ALBAC 0 0

sursa foto: pixabay.com, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: TESTELE de antrenament, setul 5 – Română și Matematică. Modele de subiecte pentru examen

Publicat

Modele de subiecte Evaluare Națională 2022: Ministerul Educației a publicat setul 5 de teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a. Acestea pot fi utilizate pentru pregătirea examenului de Evaluare Națională, alături de celelalte modele de subiecte.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a, la Română și Matematică, din ultimii ani, inclusiv testele de antrenament

Baremelele de corectare pentru setul 5 de teste de antrenament sunt publicate vineri, 27 mai.

Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 3 iunie, potrivit acestei structuri a examenului. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai – 3 iunie.

TESTE de ANTRENAMENT setul 5 – modele de subiecte – EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 – 23 mai

Vezi Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

TESTE de ANTRENAMENT și BAREME setul 4 – modele de subiecte – EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 – 16/20 mai

Vezi Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

TESTE de ANTRENAMENT și BAREME setul 1 – modele de subiecte – EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 – 18 aprilie

TESTE de ANTRENAMENT și BAREME setul 2 – modele de subiecte – EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 – 2/6 mai

TESTE de ANTRENAMENT  și BAREME setul 3 – modele de subiecte – EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 – 9/13 mai

TESTE de ANTRENAMENT și BAREME setul 1 – modele de subiecte – EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 – 18 aprilie

SUBIECTE și BAREME – SIMULARE Evaluare Națională 2022 clasa a VIII-a – proba de Limba și literatura Română

SUBIECTE și BAREME – MATEMATICĂ – Simulare Evaluare Națională 2022 – clasa a VIII-a

CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2022

 • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
 • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
 • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă
 • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă
 • 23 iunie 2022 (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19.00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12.00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
 • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax