Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA până în APRILIE. Prognoza pe trei luni. Condiţii meteo din primăvara anului 2017

Publicat

flori ploaie

flori primavara ploaie În următoarele trei luni, temperaturile vor fi, în medie, mai scăzute decât normele climatologice, în centrul ţării, cu excepţia lunii aprilie, când vor fi mai apropiate de valorile normale pentru această perioadă. De asemenea, vor fi precipitaţii abundente, în cele trei luni de prognoză.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru perioada februarie – aprilie 2017, pe baza estimărilor sezoniere realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

LUNA FEBRUARIE 2017: Temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic (-1 grad Celsius) în regiunile sudice, sud-estice şi local în cele vestice şi în general sub normă în restul teritoriului.

Cantităţile totale de precipitaţii vor avea o tendinţă spre excedent în centrul şi local în vestul ţării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice (31,6 l/mp).

LUNA MARTIE 2017: Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normă (3,6 grade Celsius), în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai scăzute, local, în nord, centru şi vest.

Cantităţile totale de precipitaţii se vor putea situa peste normele climatologice (38,3 l/mp), în cea mai mare parte a ţării.

LUNA APRILIE 2017: Temperaturile medii lunare ale aerului se vor putea situa, în general, în apropierea mediei climatologice (9,3 grade Celsius).

Cantităţile totale de precipitaţii vor putea fi excedentare, cu precădere în regiunile nordice şi centrale.

Estimările meteo au un grad de realizare de aproximativ 60%, potrivit ANM.

sursa: meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax