Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până în februarie 2024: Ce urmează după valul de ger. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea meteo iarna prognoza meteo

Vremea va fi rece, cu temperaturi ușor mai coborâte decât ce ar trebui să avem în mod normal pentru această perioadă din an. Și asta mai ales până la jumătatea lunii ianuarie, din cauza unui val de aer polar care străbate România. Sunt anunțate și ninsori, în mare parte din țară.

Meteorologii anunță, în prognoza meteo pe patru săptămâni, că vom avea temperaturi în general negative, normale pentru data din calendar. Apoi, după valul de frig, vremea va reveni la normal. Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi excedentare, mai ales până la finalul lunii ianuarie 2024.

Vremea până în februarie 2024: După câteva zile geroase, vremea revine la normal

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat că urmează o perioadă cu ger. Mai ales în noaptea de marți spre miercuri și miercuri spre joi, vom înregistra vârful acestui episod de vreme rece, în care temperaturile vor fi unele foarte coborâte spre -15… -18 grade Celsius.

De miercuri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar cu siguranță în aceste condiții, gerul se va amplifica, mai ales în regiunile centrale, nordice și estice ale țării.

”Chiar dacă joi vom înregistra o ușoară creștere, sfârșitul de săptămână, vineri spre sâmbătă, din nou temperaturile vor fi unele foarte coborâte. Însă estimările până la sfârșitul lunii ianuarie indică o probabilitate să ne apropiem de ceea ce ar fi normal pentru luna ianuarie în țara noastră.

Aceasta însemnă temperaturi specifice datei din calendar, maxime posibil cele mai coborâte în zonele centrale, nordice. Și sigur că da, spre cel mult 4- 5 grade Celsius în partea de sud a țării”, a declarat directorul ANM.

Ameliorări de temperatură în perioada 16 – 22 ianuarie

Vremea geroasă va fi simțită până la jumătatea lunii ianuarie. Aceasta spune că masa de aer polar va rămâne la fel de intens simțită.

Cel mai probabil vor fi ameliorări de temperatură în perioada 16 – 22 ianuarie. Nu exclud să mai avem, până la sfârșitul lunii ianuarie și chiar și în ultima lună de iarnă, februarie, intervale cu fenomene specifice datei din calendar, a spus Elena Mateescu la Antena 3

Vremea în Alba, în săptămâna 8-14 ianuarie: Va fi extrem de frig, cu temperaturi maxime care abia mai ating 3-4 grade Celsius și minime care coboară până la valori de -14 grade Celsius. Sunt anunțate ninsori, spre sfârșitul săptămânii.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, până în 5 februarie 2024.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 8 – 15 ianuarie 2024

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în estul țării, dar și deficitar în regiunile intracarpatice și local în cele sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 15 – 22 ianuarie 2024

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în regiunile nord-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 22 – 29 ianuarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie 2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai coborâte în regiunile nord-vestice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale posibil ușor excedentare, la nivel local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax