Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii ianuarie, pe regiuni. Variații de temperatură și perioade cu ninsori. Prognoza meteo pe 2 săptămâni

Publicat

Vor fi alternanțe de zile reci și altele cu temperaturi ușor mai mari față de normalul perioadei. Săptămâna aceasta va fi mai frig, cu unele excepții în sudul și estul țării. De săptămâna viitoare, vor fi temperaturi mai apropiate de cele obișnuite ale sezonului.

Sunt anunțate și perioade cu ninsori, în intervalul 20-21 ianuarie și din nou după 27 ianuarie.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat luni prognoza de vreme în regiuni din țară pentru următoarele două săptămâni.

Prognoza meteo 17-30 ianuarie: TRANSILVANIA

În perioada 17 – 23 ianuarie vremea va continua să fie rece, local geroasă în unele nopți. Temperaturile maxime se vor menține preponderent negative, în medie, cuprinse între -3 și 2 grade. Minimele se vor situa între -11 și -6 grade.

În ultima săptămână din ianuarie valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale: o medie a maximelor de 0-2 grade și minime, în medie de -8…-5 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar și cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Prognoza meteo 17-30 ianuarie: LA MUNTE

În perioada 17-23 ianuarie vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi în timpul nopților și dimineților. Maximele termice la nivelul zonei vor oscila între -11 și -5 grade, iar minimele se vor situa, în medie între -15 și -9 grade.

În ultima săptămână din ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal: o medie a maximelor de -6…-4 grade și minime în jurul valorii de -10 grade.

Temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în prima zi a intervalului, când izolat cantitățile de apă vor fi însemnate în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Prognoza meteo 17-30 ianuarie: MARAMUREŞ

Până în 23 ianuarie vremea va continua să fie rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime preponderent negative (între -3 și 1 grad) și ger în unele nopți (minime ce vor oscila între -10 și -5 grade).

În ultima săptămână din ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal: o medie a maximelor de 0-2 grade și minime, în medie de -7…-4 grade.

Temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în prima zi a intervalului, în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Prognoza meteo 17-30 ianuarie: BANAT

În prima saptămână, deși vor fi alternanțe termice, vremea va fi relativ rece pentru această perioadă, îndeosebi în timpul nopților și dimineților. Vor fi temperaturi maxime, în medie între 0 și 4 grade și minime de -7…-4 grade.

După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, de la o medie regională a valorilor maxime de 0-2 grade, până spre 4-6 grade spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi în medie de -5…-2 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar, cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Prognoza meteo 17-30 ianuarie: CRIŞANA

Valorile termice se vor menține sub mediile multianuale în perioada 17-23 ianuarie. La nivelul regiunii vor fi maxime între -1 și 3 grade și minime între -8 și -4 grade.

Spre finalul lunii ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de 2-4 grade și minime, în medie de -5…-2 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar și cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Prognoza meteo 17-30 ianuarie: MOLDOVA

În prima săptămână vor fi alternanțe termice. La nivelul regiunii, în 17 și 20 ianuarie, se vor atinge maxime de 5-6 grade, iar în restul zilelor, acestea se vor situa între -2 și 2 grade.

După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, ce vor atinge 3-4 grade spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi în medie, cuprinse între -5…-2 grade, valori mai scăzute, de -8…-6 grade, fiind posibile în zilele de 22 și 23 ianuarie.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi relativ ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

Prognoza meteo 17-30 ianuarie: DOBROGEA

Și la nivelul acestei regiuni, în prima săptămână vor alterna zilele în care vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit cu cele mai reci.

În zilele de 17 și 20 ianuarie, se vor atinge maxime de 6-7 grade și minime în jurul valorii de 0 grade.

Apoi vor fi zile în care valorile termice vor fi apropiate de normal (maxime în medie de 0-3 grade și minime între -5 și -2 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, ce vor atinge 5-6 grade spre finalul lunii, iar minimele se vor menține la o medie de -2 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi deficitare, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare în zilele de 17 și 18 ianuarie și în perioada 21 – 25 ianuarie.

Prognoza meteo 17-30 ianuarie: MUNTENIA

În prima săptămână vor alterna zilele în care vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit și altele cu temperaturi mai scăzute.

În 17 și 20 ianuarie, se vor atinge maxime de 6-8 grade și minime în jurul valorii de -2 grade. Apoi vor fi zile în care valorile termice vor fi apropiate de normal (maxime în medie de 1-3 grade și minime între -7 și -4 grade).

După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 4-6 grade și minime în jurul valorii de -4 grade, ce vor caracteriza un regim termic peste normalul perioadei.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile se vor menține deficitare.

Prognoza meteo 17-30 ianuarie: OLTENIA

Regimul termic va fi caracterizat de alternațe termice semnificative în perioada 17 – 23 ianuarie, când la nivelul regiunii, maximele vor oscila între 1 și 8 grade, iar minimele între -7 și -2 grade.

Pentru ultima săptămână a lunii ianuarie sunt estimate temperaturi peste mediile multianuale, maxime în medie de 5-6 grade și minime ce se vor situa în jurul valorii de -4 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile se vor menține deficitare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax