Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până la începutul lunii iunie. Cât timp va fi frig și zilele mai calde. Perioadele cu ploi și furtuni. Prognoza actualizată

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 5 iunie.

Va fi în cotinuare răcoros în această săptămână, dar tendința este încălzire. După 15 mai, temperaturile urcă la 25-27 de grade în unele zone. Va ploua însă mult, în acest interval.

Între 22 și 28 mai, temperaturile se stabilizează la medii de 26 de grade Celsius și nu mai sunt anunțate ploi.

Apoi, va fi cald până la finalul lunii mai, cu un interval scurt, răcoros, la 1 iunie. În jurul datei de 4 iunie sunt anunțate furtuni în centrul, vestul și estul țării.

Prognoza meteo / vremea săptămâna 8-14 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, dar și deficitar în regiunile nordice și local în cele centrale și sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

  • Temperaturi: maxime între 13 și 26 de grade (mai cald în 14 mai, mai ales în București și Iași), minime de 4-12 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi în 9-10 mai în sud, în 11 și 14 mai în Banat

Prognoza meteo / vremea săptămâna 15-21 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte, local, în cele sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

  • Temperaturi: maxime între 18 și 27 de grade (mai cald în 19 și 21 mai, în Moldova, Crișana, Oltenia), minime de 9-18 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi în 15-20 mai în Transilvania, Maramureș (posibile furtuni în 20 mai), Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova

Prognoza meteo / vremea săptămâna 22-28 mai

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

  • Temperaturi: maxime între 22 și 27 de grade (mai cald în Banat și Moldova), minime de 11-15 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi în 27 mai, în Moldova

Prognoza meteo / vremea săptămâna 29 mai – 5 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

  • Temperaturi: maxime între 19 și 27 de grade (mai răcoros, în 1 iunie), minime de 11-16 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi în 30 mai – 1 iunie la Sibiu, furtuni în 30 mai la Cluj și Alba Iulia; furtuni în 30 mai în Maramureș, Crișana; ploi în 31 mai în Banat, în Oltenia; ploi în 31 mai-1 iunie la București; furtuni în 4 iunie în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și Moldova

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax