Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până la jumătatea lunii februarie: mai cald decât de obicei. Perioadele cu ploi și ninsori. Prognoza pe 4 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru perioada 16 ianuarie – 13 februarie. Temperaturile vor fi în continuare mai ridicate față de cele obișnuite pentru acest sezon.

Săptămâna viitoare va ploua și ninge mai mult, iar după 23 ianuarie precipitațiile vor fi deficitare la munte. Tot săptămâna viitoare, maximele pot atinge și 15 grade, în unele regiuni din țară.

Citește și VREMEA în ALBA până duminică: ceață, ploi și maxime de 8 grade. La munte, o ninsoare. Prognoza meteo de weekend, 13-15 ianuarie

În zonele joase, va ninge mai mult după 6 februarie.

Vremea/prognoza meteo săptămâna 16-22 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

  • Temperaturi: maxime între 3 și 15 grade Celsius, minime de -4…5 grade (mai cald în 17-19 ianuarie, mai frig în 23-22 ianuarie; zonele joase); vânt puternic în vest, în 17-18 ianuarie
  • Precipitații: ploi/ninsori după 18 ianuarie (zonele joase)

Vremea/prognoza meteo săptămâna 23-29 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

  • Temperaturi: maxime între -4 și 6 grade Celsius, minime de -11…-2 grade (mai mai frig după 26 ianuarie; zonele joase)
  • Precipitații: ploi/ninsori în 23 ianuarie și 28-29 ianuarie (zonele joase); în est, ninsori și în 26 ianuarie

Vremea/prognoza meteo săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

  • Temperaturi: maxime între -2 și 5 grade Celsius, minime de -10…-3 grade (mai mai frig în 31 ianuarie-1 februarie; zonele joase)
  • Precipitații: ploi/ninsori în 3-4 februarie în Transilvania (zonele joase); ninsori și în 30 ianuarie, în nord și nord-est

Vremea/prognoza meteo săptămâna 6-13 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specific pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

  • Temperaturi: maxime între -3 și 7 grade Celsius, minime de -10…1 grad (mai mai frig în 6-7 februarie; zonele joase);
  • Precipitații: ploi/ninsori în 10-13 februarie în Transilvania (zonele joase); ninsori în 8 februarie, ploi/ninsori în 12-13 februarie în nord; ploi/ninsori în 6, 9-10 și 13 februarie în vest; ninsori în 6 și 9-10 februarie în sud, ploi/ninsori în 12-13 februarie în sud; ninsori în 10-13 februarie în nord-est

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax